OceanMan Open Water i Alanya, aktiv i alanya, events i alanya, svømmedyst i alanya, ironman alanya, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, dansk i tyrkiet, oplevelser i alanya, seværdigheder i alanya
Alanya Alle indlæg Gæsteblogger Oplevelser

Gæsteblogger: OceanMan Open Water i Alanya

Alanya er mere end bare turisme. Her er noget for enhver smag. Byen byder hvert år på mange aktive events heriblandt OceanMan Open Water i Alanya.

Bloggen har endnu en gang fået besøg af en gæsteblogger. Denne gang danske Andreas, som da han rejste til Alanya i 2019, havde sine fordomme om Alanya.

Andreas er langt fra den første, jeg har hørt der har haft sine fordomme om Alanya. For nogen får de bekræftet fordommene, men rigtig mange bliver positivt overrasket. For Alanya har så meget at byde, hvad enten man er til solbadning, kultur, madoplevelser, aktive oplevelser mm.

En lang svømmetur i Alanya

I maj 2019 tog jeg ned og besøgte min kammerat Ronni, som er bosat i bydelen Tosmur i Alanya. Jeg har tidligere hørt, at byen er ekstremt turistet og uden charme, men jeg må sige at mine fordomme blev gjort til skamme.

Min oplevelse i Alanya i dagene op til OceanMan

Ca. en halv times kørsel fra Alanya langs floden Dim Cay ligger restauranten Pinarbasi. Her spiste vi tyrkisk morgenmad med alt hvad dertil hører. Som man kan se på billedet, er der rigeligt med mad til 2 personer. Som meget andet i Tyrkiet, var prisen overkommelig. Vi spiste 2 mennesker for højst 100 kr. Kan stærkt anbefale dette sted.

Om aftenen spiste vi på Restaurant Pasha, som ligger lige ned til vandet, også dette sted, var langt fra de danske priser, som jeg er vant til. Restauranten havde masser af lækker lokal mad og fisk.

Svømmestævnet OceanMan Open Water i Alanya

Min kammerat og jeg havde over en øl i 2018 aftalt, at vi skulle prøve kræfter med nogle lange distancer på svømmefronten. Jeg har selv tidligere deltaget i IronMan, men det er efterhånden 10 år siden, og min kammerat er tidligere elitesvømmer, men det er efterhånden også mange kilo og år siden. 🙂

Den 12. maj oprandt dagen, hvor vi skulle ud på den store svømmeprøve i bugten i Alanya. Jeg havde valgt den mere magelige 1500 meter distance, mens min kammerat valgte 5000 meter distancen.

Vi startede ”opvarmningen” på En Vie Beach med lækker champagne brunch. Et super hyggeligt sted med god mad og fantastisk udsigt til havet.

Selve svømmestævnet var super godt arrangeret med forplejning og god info inden løbet. Vores tider var vi også begge godt tilfredse med. 5000 meter svømmede Ronni på 1 time og 26 minutter og jeg selv klarede de 1500 meter på ca. 30 minutter. Hvis man kan lide at svømme lange distancer, så kan det klart anbefales at prøve løbet til næste år, når det igen er i Alanya.

Jeg fandt ud af at Alanya nok er turistet, men rummer meget mere end all inclusive hoteller og turister i hobevis. Strandene er lækre, maden er billig og i de fleste tilfælde god, folkene er gæstfrie og venlige, hvad mere kan man ønske sig? Efter min første oplevelse i Alanya, er jeg sikker på, at det ikke bliver den sidste.

Blogindlægget er skrevet af Andreas fra https://interrailguide.dk/ Hos interrailguide kan de hjælpe dig med din næste togtur ned gennem Europa.