Forleden havde jeg fornøjelsen at være på en skøn Oliventur med Eurodan. En tur som jeg havde set frem til et stykke tid.
Der er ingen tvivl om at jeg er glad for Tyrkiet og jeg er meget fascineret over hvad de fleste tyrkiske hjem laver selv af forskellige madvarer, som både de selv og andre familiemedlemmer nyder godt af.
Det er andet år i træk at Eurodan arrangerer denne tur og sidste år lykkedes det mig ikke at komme med, til gengæld fik jeg en hyggelig tur til Expo i stedet for.
Dagen startede med at vi kørte op til landsbyen Gümüşgöze ca. 40 km fra Alanya, hvor vi skulle op til det bjerghus hvor der skulle plukkes oliven. Det var faktisk ikke min første tur deroppe, jeg har nemlig tidligere være med deroppe på en weekendtur – læs om det her.
Dagens program bestod af at vi skulle plukke oliven, gøre lidt af dem spiselige og resten skulle transporteres med ned til en olivenoliefabrik, hvor de skulle presses til olivenolie.
Vejret var perfekt til en dag i bjergene.
Alle blev udstyret med en pose og så skulle der ellers bare plukkes løs.
Al tiden mens vi var i landsbyen, blev der bagt gözleme på livet løs, så hvis nogle gik der fra med sultne maver, var det deres egen skyld.
Oliven som lige er plukket fra træet er uspiselige, så hvis man havde lyst til det, kunne man lave nogle af ens oliven spiselige. Der går lidt før de er spiselige og når de er klar, tænker jeg at vi giver halvdelen til svigerforældrene. Der gror nemlig ikke oliven i Kappadokien, så de er kun vant til dem fra supermarkedet.
Efter turen i landsbyen, var det tid til at alle de resterende oliven skulle presses til olivenolie.
En fantastisk tur og oplevelse, der kun kan anbefales!!