Alanya Alle indlæg Hverdag

Længes efter sol og sommer

Regn, regn og atter regn, dette definerer vist meget godt denne vinter i Alanya, hvor regnvejrsdagene har været flere end solskinsdagene.

Denne vinter i Alanya, er uden tvivl den koldeste, mest stormende og regnfyldte vinter jeg har oplevet, siden jeg flyttede til Alanya i 2015. Normalt elsker jeg vinteren her, dels pga. der ikke er så travlt i gaderne, tiden til at kunne hygge med familie og venner og det milde vejr, som normalt giver mulighed for at kunne nyde tiden udendørs om dagen og hygge indenfor med stearinlys om aftenen. Men denne vinter må for min skyld gerne snart få sin ende.

Denne vinter har været atypisk og regnvejrsdagene har været mange, så tiden udendørs har været begrænset mange dage. De dage hvor solen skinner igennem fra en skyfri himmel, er det også tydeligt at flere søger ud for at nyde solens stråler og få en god dosis D-vitamin.

For mange har denne vinter betydet betydeligt dyrere elregninger, vores seneste el-regning var da også dobbelt så dyr som den plejer at være i vinterperioden.

Tag en tur på det lokale grøntsagsmarked og det er tydeligt at se at det dårlige vejr også har haft sin indflydelse på på produktionen af frugt og grønt, hvor priserne flere steder har fået et hak op af.

Imens jeg skriver dette, vælter regnen ned igen og det tordner. Jeg sidder og krydser fingre for at vi ikke bliver ramt af et strømsvigt igen. Jeg har ikke tal på hvor mange gange strømmen er forsvundet over de seneste måneder pga. det dårlige vejr, heldigvis plejer det at vende forholdsvist hurtigt tilbage, hvert fald i vores område.

En strømafbrydelse rammer typisk et mindre eller større område af Alanya på en gang. Supermarkeder, hoteller og andre lidt større virksomheder har mange gange nødgeneratorer som automatisk slår til. Men for små virksomheder og private hjem, så er det oftest bare at vente på at strømmen kommer igen, hvor der kan gå alt imellem nogle minutter og flere timer før det igen virker.

Det er sådan en vinter der får en til at længes efter sol og sommer, som heldigvis ikke er så langt væk længere…