En længe efterspurgt opskrift på bloggen, har været hjemmelavet pogaca opskrift – men nu er den her.
Har du været hos en tyrkisk bager, har du helt sikkert ikke kunne undgå at se Pogaca. Pogaca er en aflang bolle/brød med lækkert fyld i. Oftest kan man få dem med forskellig smag såsom oliven, kartofler eller fetaost. Min favorit er helt sikkert den med fetaost.
Pogaca spises både til morgenmad eller til at stille den lille sult i løbet af dagen. De smager super lækkert og så er faktisk ikke så svære at lave. Her får du opskriften på hjemmelavet pogaca med feta og persille.
Ingredienser til Pogaca opskrift
Dej
1 pakke tørgær
1 dl vand
3 æg
2 spsk naturel yoghurt, med 3,5% fedt
40 ml olivenolie
1 tsk. sukker
8 g salt
1 tsk bagepulver
350 gr mel
Fyld
250 g. feta eller beyaz peynir som det hedder på tyrkisk
1 håndfuld hakket persille Olivenolie
Topping
Sesam Nigellafrø
Fremgangsmåde
Start med at blande bagepulveret med lidt mel i en lille skål. I en anden skål blander du tørgær med lunken vand.
Adskil æggeblommer og æggehvider ved 2 af æggene og sæt æggeblommerne i køleskabet til senere brug.
Derefter blandes æggehvide, melblandingen og blandingen med tørgær i en stor skål og røres godt sammen.
Bland herefter de resterende ingredienser til blandingen, tilsæt dog melet lidt på slum indtil dejen ikke længere klistrer på fingrene. Kommer du til at tilsætte for meget mel, kan du selvfølgelig altid bare blande op med lidt vand.
Når dejen er æltet grundigt, skal den wrappes i plastfolie og derefter svøbes et håndklæde eller viskestykke rundt om dejen.
Lad nu dejen hæve i 1,5 timer. I mellemtiden kan du forberede fyldet, fetaen smuldres og blandes sammen med finthakket persille, tilsæt evt lidt salt eller krydderi, hvis du ønsker lidt mere smag.
Gør også en lille skål med olivenolie klar. Når dejen er færdig hævet, æltes den kort. Del nu dejen op i mindre dele på ca- 35-40 gram. Hver del trilles til runde til bolde og derefter trykkes de flade. Brug gerne en kagerulle, men vær opmærksom på at de ikke skal være alt for tynde. Når de er trykket flade, skal de pensles lidt på begge sider med olivenolie.
Tag derefter en teskefuld af blandingen med feta og persille og placer på dejen. Fold derefter dejen som på billedet og tryk dem godt sammen (gerne med en gaffel), så de ikke skiller sig i ovnen. Placer dine pogaca på en bageblade beklædt med bagepapir. Pensl derefter med de 2 æggeblommer der blev til overs tidligere i opskriften og strø med sesam og nigellafrø.
Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 15 min. De færdigbagte pogaca kan med fordel fryses ned.
SE OGSÅ: Tyrkiske osteruller i ovn
SE OGSÅ: Tyrkisk lavas brød opskrift
Indlæggets billeder og opskrift er venligst lånt (efter aftale) fra den tyske side Afiyet Olsun, en side med fokus på det tyrkiske køkken – her findes mange gode opskrifter.