hjemmelavet manti, manti opskrift, tyrkisk manti, tyrkiske opskrifter, tyrkisk mad
Alle indlæg Hverdag Opskrifter Tyrkiske opskrifter

Hjemmelavet Manti opskrift

Jeg har efterhånden erfaret at flere af mine læsere, er ret så glade for opskrifter med tyrkisk mad. Derfor vil jeg da også dele denne skønne opskrift på hjemmelavet Manti, som tilfældigvis også er en af min yndlingsretter.

Opskriften er pænt lånt fra www.alanyadk.dk Manti er lækre små pasta lignende pakker med kød indeni.

Manti er en populær ret i Tyrkiet, og med denne opskrift, kan du selv lære at lave dem.

Ingredienser :

Dej:

350 g. hvedemel

2 æg

1 dl. lunken vand

1/2 tsk. salt

Manti fyld:

250 g. hakket oksekød

1 løg

1 dl. persille

1/2 spsk. tomatpure

salt & peber

Smør sauce:

2 spsk. smør

1 tsk. mild paprika

En knivspids chili.

Dressing:

1/2 l. yoghurt naturel

1 – 2 fede presset hvidløg

1 tsk tørret mynte

salt

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienserne til dejen og ælt det til en dej. Dejen skal have konsistens som en pasta dej, ikke som en brød dej. Når dejen er fast dækkes den til og stilles til side.

Hak løg og persille meget fint og bland det sammen med kødet i en skål. Tilsæt salt, peber og tomatpure.

Del dejen i to lige store stykker. Strø mel på bordet og læg den ene dej ovenpå. Drys lidt mel ovenpå dejen og rul dejen ud med en kagerulle, til den får en tykkelse på 1-2 mm. og en størrelse på ca. 45 cm. i diameter. Skær nu lige strimler af dejen ved hjælp af en kniv. Strimlerne skal være i ca. 3 cm. størrelse. Skær ligesådan på den anden led, så du ender ud med små firkanter.

Læg små klatter af kød fyldet på hver firkant.

Fold modsatte kanter ind imod hinanden og klem forsigtig til med fingerspidserne, så det sidder sammen. Fold derefter de to andre kanter ind mod midten, og klem forsigtig til igen.

Placer de små stykker klemt dej på en plade, så de ikke klister sammen.

Sæt en gryde med vand til kogning. Når vandet koger tilføjes de små stykker dej i små portioner i ca. 10 minutter.

Dressing:

Hæld yoghurt i en skål, og bland med hvidløg og mynte. Smag til med salt.

Sauce:

Bland alle ingredienserne på en pande til de er en sammenhængende sauce.

Servering:

Placer de færdigkogte manti en skål. Hæld dressing og sauce over og pynt eventuelt med tørret mynte.




 

Skriv et svar