Frygten
Alle indlæg

Frygten

Jeg har disse dage dårligt nok lyst til at åbne nyhederne – simpelthen fordi det gør alt for ondt i maven. 2016 har budt på mange enormt triste begivenheder og det føles som meningsløsheden stiger og stiger. Når jeg skriver det på denne måde, tager jeg ikke kun udgangspunkt i det der netop er sket i Ankara og Berlin, men verden i det hele taget. Ja, se bare på de danske nyheder som konstant beretter om knivstik, skyderier, vold, voldtægt mm.

Verden er på mange punkter ved at blive et grimt sted, hvor flere og flere lever i frygt. Frygten for hvad dagen vil byde på, frygten for tortur, frygten for at miste, frygten for døden, men lige så meget frygten for at overleve.

Vi lever i en svær tid og det er vigtigt at vi alle står sammen og går imod denne ondskab – så den ikke får overtaget.

Samtidig vil jeg gerne opfordre mine danske følgere til at melde jer på Udenrigsministeriets danskerliste uanset om I skal på ferie i en kortere periode eller om I permanent bor i udlandet. Jeg ved at jeg har en del norske og svenske læsere også, jeg kender ikke desværre ikke de lignende sider for jer.
Hvad er danskerlisten?

Danskerlisten giver Udenrigsministeriet mulighed for at kontakte danskere i udlandet i en krisesituation. Det kan være ved naturkatastrofer, terroraktioner eller væbnet konflikt i det land, du opholder dig i.

I den slags situationer kan det være nyttigt for dig at få information om en sikker og hurtig måde at forlade området på.

Det er frivilligt, om man som dansker ønsker at registrere sig. I nogle lande kan det være relevant kun at registrere sig, hvis man skal opholde sig i landet i en længere periode. Mens det i lande med særlige risikoforhold anbefales, at man også registrerer sig ved kortere ophold. 

Danskerlisten kan bruges ved både korte rejser og længerevarende ophold i udlandet. Det nye system minder automatisk brugeren om at opdatere sine oplysninger senest 12 måneder efter sidste logon.

Du får adgang til Danskerlisten via et selvvalgt ID og password eller NemID. 

Registrér dig på danskerlisten her
Skriv et svar