Er du kaffedrikker og særligt glad for iskaffe, så bør du prøve denne Dalgona kaffe opskrift.
Denne Dalgona kaffe opskrift er ikke en tyrkisk kaffe, derimod stammer opskriften fra Sydkorea. Det er en lækker cremet iskaffe som er nem at lave.
Det er ingen hemmelighed at jeg er glad for kaffe og så snart varmen begynder at kommende snigende skifter jeg den varme kaffe ud med iskaffe. Vejrudsigten for Alanya disse dage er 22 grader og solskin og det ser ud til at fortsætte. Og så er det selvfølgelig nærliggende at lave en lækker iskaffe.
Jeg er medlem af en del madgrupper på Facebook og følger også en del madbloggere på instagram. Og begge steder har der de seneste uger floreret billeder af Dalgona kaffe. Nysgerrrig som jeg, skulle jeg selvfølgelig finde ud af hvad det er.
Hvad er Dalgona kaffe?
Den nemme søgning på Google, beskriver kaffen således: Dalgona kaffe er en drik, der fremstilles ved at piske lige store andele af instant kaffe, sukker og varmt vand, indtil den bliver cremet og derefter tilføje den til kold eller varm mælk. Lejlighedsvis er det toppet med kaffepulver, kakao, smuldrede kiks eller honning.
Kaffemetoden kommer oprindeligt fra Sydkorea, eftersigende opkaldt efter noget sydkoreansk slik og er nu blevet meget populær i Danmark. Den består af mælk serveret med et tykt kaffesirup-skum på toppen.
Efter at stødt på billederne af den lækre cremet iskaffe, bestemte jeg mig for at prøve den. Min første indskydelse var at den smagte alt for meget af kaffe, hvilket uden tvivl skyldtes at jeg har kommet et for tykt lag kaffecreme ovenpå mælken. Første glas var ikke en succes. Men det var anden kop! Mit råd er derfor at prøve særlig frem med mængden af kaffecreme. Heller tage for lidt i til at starte med end for meget.
Herhjemme er det kun mig der er begejstret for iskaffe, så når jeg laver kaffecremen, har jeg til 2-3 glas (alt efter størrelsen af glas). Den mængde kaffecreme jeg ikke skal bruge, gemmer jeg i en lukket beholder i køleskabet til næste dag.
Dalgona kaffe opskrift
Ingredienser til 2 kopper
- 2 spsk. instant kaffe
- 2 spsk. sukker
- 2 spsk. kogende vand
- Mælk (Du kan bruge alle slags mælk – også plantedrik til iskaffen)
- Isterninger
Fremgangsmåde:
- Bland instant coffee, vand og sukker i en skål og pisk det sammen med en håndmixer. Det skal piskes til masen er blevet til halvfast lysebrun skum – hvilket sker forholdsvis hurtigt.
- Fordel isterninger i glassene, hæld mælk over og kom herefter din nypiskede kaffeskum på toppen.
- Server kaffen med en røreske eller pind, så dele hele kan blandes efter smag. Husk at blande mælk og kaffeskum sammen, da kaffeskummet i sig selv, kan smage for bittert. Du opnår derudover en vanvittig cremet konsistens, ved at blande de to ting sammen.
Man kan tilsætte forskellige sirupper, hvis man er til det eller alkohol. Hvis du ønsker at lave iskaffen i en sukkerfri version, så kan du skifte alm. sukker ud med sukrin gold.
Hvis du er en rigtig kaffe-elsker, vil du helt sikkert elske denne kaffedrik!
SE OGSÅ: Tyrkisk kaffe opskrift
SE OGSÅ: Tyrkisk kaffe med mælk opskrift
1 thought on “Dalgona kaffe opskrift – cremet iskaffe”
Comments are closed.