Alle indlæg

Charterfly vs rutefly

På en charterdestination som Alanya er de store charter rejseselskaber, kendte i gadebilledet. Der kører ofte busser med gæster fra hhv. ApolloBravo Tours, Sunweb og Detur. De er alle arrangører af pakkerejser med charterfly. Dvs. de råder over hele fly, hvilket giver dem lave omkostninger pr flysæde, men så er de selvfølgelig bundet af de ugentlige afgange som er fastlagt fra sæsonstart.

En pakkerejsetype, der har vundet indpas i Danmark de seneste år, er pakkerejsen med rutefly. Det er f.eks. Rejsefeber, Ticket.dk og Momondo. De anvender rutefly og store hoteldatabaser, som gør det muligt at arrangere rejser skræddersyet til kundens ønsker. Her opleves det også at flere rejser til Alanya på denne måde og dette fordi flere og flere ruteflyselskaber, satser på området.

Fordele og ulemper ved at rejse med charterfly

-Ofte billigere, da arrangøren opnår mængderabat på flysæder og hotelværelser, ved at købe store mængder.

-Begrænset til 1, 2 eller 3 ugers varighed.

-Der kan være meget billige rejser udenfor højsæsonen, da rejsearrangøren er afhængig af at flyene er fyldt op.

-De billigste hoteller er ofte dér hvor rejsearrangøren har købt mange værelser. Dvs at mange gæster fra samme rejseselskab bor dér.

-Der er ofte guideservice, da charterarrangøren følger sine gæster fra ankomst til hjemrejse.

Fordele og ulemper ved at rejse med rutefly

-Ofte dyrere da arrangøren kun opnår en forhandlerrabat hos hhv flyselskab og hotel. Hertil lægges rejsearrangørens profit.

-Det er muligt at kombinere sin rejse som det ønskes, hvilket åbner mulighed for at rejse f.eks 10 dage eller opleve 2 destinationer på samme rejse.

-Der er ofte ikke guideservice, men kun et servicenummer, hvis man har spørgsmål til bestilte flyrejse og hotel. Det er op til den rejsende at søge oplysninger om oplevelser, udflugter mv.

Indlægget charterfly vs rutefly indeholder affiliatelinks

Skriv et svar