ind i en stjerne af puk qvortrup, ferielæsning 2019, alanya blog, alanya blogger
Alle indlæg Hverdag Læsestof til ferien

Boganbefaling: Ind i en Stjerne af Puk Qvortrup

Er du på jagt efter godt læsestof til den kommende ferie, så kan jeg anbefale bogen Ind i en stjerne skrevet af Puk Qvortrup.

Det er alt for længe siden at jeg har lavet en boganbefaling på bloggen, det vil jeg gerne blive bedre til. Jeg har altid elsket at læse, der er intet bedre end at fordybe sig i en god bog.

Allerede da jeg hørte om bogen for første gang, vidste jeg at den skulle stå hjemme på min bogreol. Bogen er skrevet af Journalisten Puk, som jeg gik i folkeskole med og som allerede den gang var god til at formulere sig. Det er en gribende fortælling som går lige i hjertet og som jeg havde svært ved at slippe da jeg først gik igang.

Ind i et hjerte er en fortællingen om Puk, der i en alder af 26 mister hendes mand alt for tidligt. En fortælling om et ubærligt tab, om at ikke at kunne se meningen med noget og samtidig finde glæden i livet igen. Flere steder undervejs sad jeg med tårer i øjnene over den triste historie og samtidig mindede bogen mig flere gange om at nyde livet og huske at leve, for man ved aldrig hvornår det er for sent.

Forlagets beskrivelse:

Romanens gravide jegfortæller står i køkkenet i sin lejlighed i Århus. Hendes mand er ude at løbe et halvmaraton, hendes lille søn sover, og hun er i gang med at pynte kagemanden til hans fødselsdagsfest senere på dagen. Telefonen ringer, en læge fra Skejby Sygehus meddeler at hendes mand har fået hjertestop under løbet og ligger i koma. Hun smider, hvad hun har i hænderne og tager en taxa ud til hospitalet. Dagen efter dør hendes mand uden at være kommet til bevidsthed.

Ind i en stjerne er en selvbiografisk roman om det ubærlige. Om at miste sin elskede, om lammende sorg og oprivende smerte, om livet med en utrøstelig dreng, der ikke forstår, hvorfor hans far pludselig ikke er der mere. Og om at føde et barn alene, tre måneder efter sin mands død. Men det er også en fortælling om livet, der langsomt melder sig igen i form af små glimt af glæde og taknemlighed – over de to børn, over selv at være i live.

Bogen kan blandt andet købes hos Bog & Ide, Arnold Busck og Saxo.

Indlægget Boganbefaling: Ind i en stjerne af Puk Qvortrup indeholder affiliatelinks