Alle indlæg Kappadokien Oplevelser

Turen til Abusagi, dag 1

Sent fredag aften blev kursen sat mod Abuşağı – en lille landsby ca. 60 km fra Nevsehir (Kappadokien). Hvis du ikke har læst om årsagen til turen til netop denne landsby – så læs med her.

Turen til Abuşağı, startede med en køretur på ca. 7 timer fra Alanya – til Nevsehir. Vi ankom tidligt lørdag morgen til Nevsehir, hvor vi sov et par timer hos min svigerinde (kærestens søster).

Efter en god morgenmad gik turen mod Abuşağı, hvor vi skulle være resten af lørdagen sammen med mine svigerforældre og overnatte til søndag.

Jeg har flere gange hørt om landsbyen, så det var dejligt endeligt at komme til at se den. Det eneste minus var bare at der var mega koldt. Så det ene rum i hjemmet der var opvarmet, blev vores tilholdssted.

Svigerforældrene bor i en bygning som faderen selv har bygget i fællesskab med hans bror, her har de boet de sidste mange år. Denne bygning er der ikke så meget specielt ved, den ligner de fleste andre tyrkiske hjem.
Men lige ved siden af familiens nuværende bopæl – ligger deres gamle bopæl = et gammelt landsbyhus, hvilket jeg var yderst nysgerrig for at få lov at udforske. Til trods for at man for år tilbage byggede et nyt pænt hjem ved siden af, har man valgt at beholde det gamle hus – som i dag bruges mest til opbevaring af både mad, møbler og diverse redskaber. Huset bruges altså både i praksis og så gemmer det på en masse minder – hvilket jeg synes er fantastisk. Det er blandt andet det hus kæresten er blevet født i og i mange år boede de 12 mennesker der – huset rummede nemlig både kærestens forældre og hans søskende, men også farbroren og hans familien plus farfaren og farmoren.

abusagi

abusagi

Abusagi

Eftermiddagen gik med besøg hos svigermors bror og kone, der havde et mindre landbrug med høns, geder, får og et æsel – som de meget stolt viste frem. Det af familien jeg har mødt indtil videre kender til min blog og synes der er hyggeligt at jeg fortæller om livet her.

abusagi

abusagi-landsby-kappadokien-tyrkisk-familie-nevsehir-dansk-blog-om-tyrkiet-hverdagen-i-alanya-hverdagen-i-tyrkiet-alanya-blog-alanya-blogger

Inden solnedgang, gav svigerfar en fin rundvisning i nærområdet, som blandt andet betød et besøg i en hule – der efter sigende skulle være 5 km lang.

abusagi

abusagi

Abuşağı – landsbyen som familien bor i, har ca. 1500 indbyggere. I de seneste 20 år er der sket en markant flytning fra byen – hvilket primært skyldes at der ikke er noget arbejde – så derfor søger den yngre generation mod storbyerne.

Til trods for mit korte ophold der er jeg allerede faldet for byen, især det gamle landsbyhus, og jeg ser frem til at skulle besøge byen igen.

Husk at læse med imorgen, hvor jeg fortæller om 2. dag af weekendopholdet.Skriv et svar