derinkuyu
Alle indlæg Kappadokien Oplevelser

Turen til Abusagi og Derinkuyu, dag 2

Dette indlæg er en fortsættelse af forrige indlæg om turen til landsbyen Abuşağı (læs her).

På dag 2 blev der ikke brugt så meget tid i landsbyen. Da morgenmaden var indtaget, gik kursen med Nevsehir, hvor svigerinde og hendes mand og 2 børn ventede os, så vi kunne tage på tur sammen.

Turens første stop var ved Derinkuyu – en underjordisk by, ca 30 km fra Nevsehir. Derinkuyu skønnes at være den største underjordiske by i området – hvor der skulle have været plads til at kunne huse op mod 20.000 indbyggere. Det er kun ca. 10% af den underjordiske by der er tilgængelig, men der alligevel ufattelig meget at se på det område. Derinkuyu er rimelig dyb, med en dybde på ca 60 m fordelt på 8 etager, var der nok at komme rundt at se og mange trapper at skulle passere.

derinkuyu

derinkuryu

derinkuyu

derinkuyu

Et af de syn der mødte os allerede inden vi kom til Derinkuyu, var en syrisk flygtninglejr og i Derinkuyu så vi også flere syriske børn på gaden. Vi fyldte bilen op med lidt proviant – som vi på vejen til næste stop, tog forbi og afleverede ved flygtningelejren. Vi havde desværre ingen ide om hvor mange der opholdte sig i flygtningelejren, så vi havde langt fra nok med.

derinkuyu

derinkuyu

derinkuyu

Derefter gik turen til byen Ürgüp – op til en fantastisk udsigtspost, med god udsigt udover området. Kappadokien har masser at byde på og mange skønne områder, så bare ved at køre en god tur – får man set en masse.

abusagi

 

Da vi havde leget turister nok, gik turen atter til Nevsehir, hvor der blev hygget med svigerfamilien, indtil det var tid til at vi skulle med bussen hjem til Alanya.

Køreturen til og fra området er lang, men den var var hele turen værd. Det var en skøn weekend med hyggeligt samvær med svigerfamilien og med en masse nye indtryk.
Skriv et svar