hjemmelavet ayran, tyrkisk yoghurtdrik, tyrkisk yoghurt, hvordan laver man ayran, hvad består ayran af, hvad er ayran, tyrkiske drikke, nem tyrkisk drik, salt yoghurtdrik, tyrkiske opskrifter, tyrkiske madopskrifter, alanya madblogger, dansk i tyrkiet, ayran opskrift, opskrift på ayran
Alle indlæg Opskrifter Smag på Tyrkiet Tyrkiske opskrifter

Hjemmelavet ayran – tyrkisk yoghurtdrik

Hjemmelavet ayran er utroligt nemt at lave, da det blot består af yoghurt, vand og salt. Drikken er god for maven.

På de fleste tyrkiske restauranter og i tyrkiske supermarkeder kan man få færdiglavet ayran. Nogle restauranter tilbyder desuden husets hjemmelavet ayran. Men ayran er også nemt at lave derhjemme selv.

Af dem jeg kender der har smagt Ayran, enten elsker eller hader de drikken. Og ærligt må jeg indrømme at da jeg fik den serveret første gang, var jeg faktisk heller ikke videre begejstret, tværtimod.

Yoghurt er bl.a. godt for din maves tarmflora, drikken hjælper mod dehydrering og er den kolde drik er forfriskende i varmen. Særligt det at den hjælper med dehydrering, lærte jeg hurtigt tilbage i 2007, da jeg arbejdede som rejseleder for et større rejseselskab i Alanya. Jeg har mange dage svært ved at drikke nok vand, hvilket særligt kan blive et problem i sommervarmen. En god veninde foreslog mig derfor at jeg begyndte at drikke ayran. Grundet saltindholdet i ayran, begynder kroppen automatisk at bede om mere vand. Det viste sig at holde stik og i løbet af kort tid blev jeg stor fan af drikken.

I sin helt enkle form består ayran af yoghurt, vand og salt. Nogle steder serveres drikken dog med citronsaft og tørret mynte. Der er dem der mener at Ayran er bedst på varme sommerdage. Jeg kan sagtens drikke den hele året rundt.

Ayran egner sig særligt godt til stærkt krydret mad, men er også til blot at slukke tørsten. Det er meget let at fremstille ayran, i henhold til din egen smag og den ønskede tykkelse.

Bemærk der kan være forskel på mængden af yoghurt og vand alt efter hvilken yoghurt du benytter og hvor tyk du ønsker konsistensen på din ayran. Vi plejer at bruge süzme yoghurt, som i konsistensen svarer til græsk yoghurt.

Hjemmelavet Ayran opskrift

Ingredienser

5 dl liter naturel yoghurt
4-5 dl koldt vand
Salt

Fremgangsmåde

Hæld yoghurt og vand i kande og bland det godt sammen og smag til med salt. Det er meget forskelligt hvor salt man kan lide ayran, derfor anbefales det at smage til løbende.

Ønsker du at drikken bliver mere fluffy/skummende. Så kom den i en blender eller pisk den godt med et piskeris.

Lad gerne drikken stå og trække 20-30 minutter i køleskabet inden den serveres. Skal den være ekstra kold, så tilføj lidt isterninger.