På ture rundt i Tyrkiet
Alle indlæg Hverdag Oplevelser Rejsetips

På ture rundt i Tyrkiet

Tyrkiet er et spændende land der byder på en masse historiske og  kulturelle oplevelser. Jeg har siden 2006 oplevet flere skønne områder i Tyrkiet og har mange flere på mine lister over områder jeg ønsker at se/opleve. Jeg har siden 2006 blandt andet besøgt Bodrum, Kusadasi, Izmir, Adana, Antalya og Kappadokien.

Men jeg drømmer om at se så meget mere og en del af områderne ønsker jeg også at komme til at se igen. Jeg nyder at Tyrkiet har så meget godt at byde på uanset hvor man tager hen. Drømmer du lige som jeg også om at se mere af Tyrkiet, mens du alligevel gæster Alanya på din ferie, så har jeg samlet en liste med tips til når du skal på tur i Tyrkiet. Indlægget er bygget op som hvis du allerede befinder dig i Alanya. Men du kan selvfølgelig tage direkte til destinationen fra dit hjemland og dermed få flere dage det pågældende sted.

  • Start med at finde ud af hvilket område du vil hen til, find gerne inspiration i Oplev Tyrkiet, Turen går til tyrkiet eller på Rejstiltyrkiet.
  • Overvej dernæst om du ønsker at arrangere turen selv eller hellere vil købe en færdigpakke. F.eks. rejste jeg til Kappadokien første gang med Eurodan. Her havde jeg købt en samlet pakke med transport, hotel med morgen- og aftensmad og indgang til diverse seværdigheder.
  • Ønsker du selv at arrangere turen, skal du tage stilling til transport, hotel, mad og evt. museumsbesøg.

Transport:

  • Fly – Pegasus og Turkish Airlines tilbyder mange indenrigsflyvninger. Her kan jeg anbefale dig at kigge efter billetter enten ved Momondo eller Skyscanner – der begge samler gode tilbud på billetter fra en masse flyselskaber.
  • Bil – Lej en bil, det vil give dig mere frihed og du kan tage de stop du ønsker undervejs, plus du er ikke afhængig af en stram tidsplan. Ønsker du at leje bil – kan jeg anbefale dig at tjekke billejepris.dk. Læs desuden indlægget med fokus på billeje i Tyrkiet.
  • Bus – Er en billig måde at rejse på og fra den store busstation (Otogar) køres der til rigtig mange områder. Måske kan du også finde en direkte bus til din ønskede destination? Busserne man kører med er topmoderne, komfortable og en billig måde at rejse på. Undervejs serveres der drikkevarer. Husk desuden at læse denne artikel med 10 gode råd til lange busrejser i Tyrkiet.

Hotel: Er det kun en endagstur du skal på, er dette ikke aktuelt. Eller måske kender nogen du skal bo hos og så skal du ikke bryde din hjerne med at tænke på dette. Men er du på jagt efter et godt hotel til en god pris, har jeg flere gange nydt godt af Booking.com og Trivago. Når jeg rejser rundt på tur i Tyrkiet, kan jeg godt lide at besøge diverse museer, og der nyder jeg godt af mit tyrkiske museumskort. Normalt koster et museums entre ca. 20 tl. Jeg har købt et museums årskort der kan bruges på 300 forskellige museums for 50 tl – for mig var det hurtigt tjent ind. Måske det også kunne være noget for dig? skaermbillede-2017-01-03-kl-22-02-51 Når jeg spiser, bestræber jeg mig på at spise så lokalt som muligt og gerne smage på nogle af de specialiteter der er særlige for netop det område. En guidebog med rejsetips såsom Oplev Tyrkiet, eller Turen går til tyrkiet har mange gange nogle gode forslag, ellers spørg dig frem på hotellet eller blandt byens lokale, om hvor de foretrækker at spise.

Indlægget På ture rundt i Tyrkiet indeholder affiliatelinks

Skriv et svar