nicosia, cypern guide, lefkosa, information om cypern, cypern fakta, cyperns hovedstad, nordcypern, cypern blog, cypern blogger, alanya blog, alanya blog, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, dansk i tyrkiet, dansker i tyrkiet
Alle indlæg Nordcypern Oplevelser Rejsetips

Nicosia – Cypern guide

Denne sommer er gået med flere tur til Nordcypern og det er bestemt ikke sidste gang jeg rejser der til.

De gange jeg har været på Nordcypern, har vi hver gang besøgt byerne Kyrenia, Famagusta og Nicosia. Alle 3 spændende byer. Kyrenia er den by vi hver gang har boet i, hvilket er en god by med en kombination af muligheder for at bade, shoppe og opleve kulturelle og historiske seværdigheder.

Men af de ture vi har været på med gæster, har Nicosia helt sikkert været med favorit og jeg bliver lige glad hver gang vi kommer til.

Cypern er delt op i nord og syd, hvor nordsiden er den tyrkiske del og sydsiden er den græske. Nicosia/Lefkosa by er Cyperns hovedstad og byen er som den eneste hovedstad i verden delt op i 2. Byen er delt af en grænselinje også kaldet green line og mellem de to hovedstadsdele er der en bufferzone som militæret overvåger. Det er dog muligt at komme over at besøge den græske side hvis man har sit pas med.

 

En af de små hyggelige gader på den tyrkiske side af Nicosia
 Farven af skodderne på vinduer og døre, blev mange år brugt at vise hvilken religion man hørte til. Grøn = islam, blå = kristendom og den rød/brune = ingen troende, eller ønskede ikke at vise religion.

Jeg er selv mest til den tyrkiske side, der med sine små hyggelige gader og stræder og historiske seværdigheder, der nemt får en til at forestille hvordan livet har taget sin gang her igennem flere hundrede år.

Følelsen af at kommer over på den græske side, kan hurtigere få en til at føle at man er på en hvilken som helst gågade i Europa og her finder man da også kendte butikker/kæder som danske Tiger, H&M, Ecco, Starbucks mm. Fordelen ved af Tiger ligger der, er at man som udlandsdansker lige kan komme over og få fyldt sit lakridslager op – hvilket jeg selvfølgelig har nydt godt af de gange jeg har været der. 😉

Gågaden på den græske side af Nicosia

Kommer du en tur til Nicosia, bør du ikke snyde dig selv for en tur ind i det sociale boligbyggeri, en tur forbi den store karavanestation (og har I tid, så besøg også gerne den lille), gå en tur ind i Hagia Sofia – en katedral, som under osmannernes fremmarch i Cypern lavede bygningen om til en moske. Tag en tur besøg det store frugt og grønt marked og ikke mindst oplev den unikke Green line inden du/I smutter over på den græske side.

Den store karavanestation

 Sociale boligbyggeri
Hagia Sofia moskeen, som indtil osmannerne kom til fungerede som kirke/katedral

Det er ret sjovt at opleve forskellen på nord og syd. Så kommer I en tur til Nicosia, så husk passet og tag en tur over på den anden side af grænsen og oplev den store forskelle på de to bydele.

Grænsen mellem nord og syd

Fly: Hvis man bor/opholder i Alanya og ønsker at komme til Nordcypern, så går der flere gange dagligt fly mellem Antalya lufthavn og Ercan lufthavnen på Nordcypern. Nemmeste måde at få oversigt over alle flyene er via Momondo. Du/I kan selvfølgelig også vælge at booke turen gennem Eurodan, som arrangerer ture til Nordcypern.
Skriv et svar