Bellapais Monastery Village cypern, Bellapais Monastery Village cyprus, Bellapais Monastery Village kibris. hoteller på nordcypern, hotel bellapais, hoteller på cypern, hoteller i kyrenia, hoteller i girne, rejs til nordcypern, rejse til nordcypern, ferie på nordcypern, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, rejseblog, rejseblogger, danske rejseblogs, cypern blog, livet på nordcypern, oplevelser på cypern, oplevelser på nordcypern
Alle indlæg Nordcypern Oplevelser Rejsetips

Bellapais Monastery Village

Normalt når jeg rejser, foretrækker jeg at tjekke mig ind på et nyt hotel hver gang, ofte fordi det også er et nyt område jeg rejser til fra gang til gang. Jeg har nu rejst til Nordcypern af 5 omgange over det seneste 1,5 år, hver gang er hotellet blevet booket for mig og størstedelen af gangene har det været på Bellapais Monastery Village, et hotel jeg er gået hen og blevet ret glad for, til trods for jeg godt kunne have ønsket at det lå tættere på centrum.

Hotellet ligger tæt på bjerglandsbyen Bellapais med en smuk panoramaudsigt ud over Kyrenia/Girne, fra hotellet til centrum er der knap 3,5 km. Bellapais landsbyen ligger ca. 1 km bag hotellet, et hyggeligt byområde, hvor man blandt andet kan besøge den smukke græskortodokse kirke og Bellapais munkeklostret, som har en interessant historie.

Bellapais Monastery Village ligger for foden af Kyrenia-bjergene, som på tyrkisk hedder Besparmak, på dansk oversat til femfingrebjergene, fra hotellet kan man da også se den bjergtop der har givet navn til bjergkæden, den ligner en knyttet næve.

En af de positive ting ved hotellet, er at der er en aldersgrænse på 12 år, hvilket giver en skøn ro på hotellet. Og da hotellet primært er et voksenhotel, er der heller ikke nogen problemer med støjende musik fra pool, bar mm. 

Hotellet har lidt år på bagen, men bliver fint vedligeholdt både inden- og udendørs. Alle værelser har egen balkon eller terrasse. Alle de gange jeg har boet på hotellet, har jeg været heldig at bo i nogle af de forreste værelser også kaldet bungalows, hvor værelserne er i 2 etager, nederst er der sofaarrangement, opbevaring, skrivebord og badeværelse, går man op at trappen, kommer man op til soveområdet. Det eneste minus ved værelserne er at internettet ikke virker så godt, så de fleste dage må jeg søge mod receptionen for at få en bedre forbindelse, som stadig ikke er helt god.

Har man lyst til at bade og dase ved poolen, så er der 2 udendørs lækre swimmingpools, som jeg da også har nydt glæde af nogle gange. Der skulle eftersigende også være en indendørs pool og sauna, disse har jeg dog ikke fundet endnu. Behovet for at søge i sauna er ikke så stort, når temperaturen er på den anden side af 35 grader.
Personalet på hotellet yder et højt serviceniveau, de fleste taler fint engelsk og er på ingen måde påtrængende, men går højt op i at alle gæster skal føle sig godt tilpas.

De tidligere gange jeg har boet på hotellet, har været lidt tidligere på året, hvor der begge gange har været buffet både til morgen- og aftensmad. Jeg er generelt ikke den store fan af buffet, men buffeten har været fin og varieret. Denne gang er der dog ikke buffet. Ved morgenmaden får man som gæst udleveret et menukort, hvor man kan vælge imellem forskellige typer af morgenmad heriblandt cypriotisk og engelsk morgenmadsplatte, men der kan også vælges omelet, forskellige slags toast, frugt mm. 

Jeg har endnu ikke nået at spise frokost på hotellet, så den kan jeg ikke udtale mig om. De fleste dage har jeg været på udflugt eller udenfor hotellet ved frokosttid.

Til aften er der en lækker a la carte restaurant, hvor man sidder med udsigt ud over det oplyste poolområde og Kyrenia by. Maden om aftenen er lækker og fint anrettet. Jeg er booket ind med halvpension, men kan frit vælge imellem det store udvalg af retter hvad enten man er til en god bøf, fisk elller kylling. Der findes også flere vegetarretter. Jeg har boet her godt 2,5 uge nu og har nået at smage en del forskelligt, alt sammen lækkert og veltilberedt

Alt i alt, kan jeg kun anbefale folk at rejse hertil. Det er det perfekte sted, for dig der ønsker at kunne slappe af i rolige omgivelser. Eneste minusser er afstanden til byen og nærmeste supermarked/kiosk og ja så det langsomme internet. Heldigvis er der tilknyttet en shuttle bus til hotellet, den kører kun 3 gange om dagen og søndag kører den slet ikke. Derudover kan man med taxa køre til centrum for omkring 30 tl (omkring 40-45 dkr).