danske kvinder i mellemøsten, danske kvinder i udlandet, udlandsdanskere, danskere i tyrkiet, jeanette tvede, dansk i tyrkiet, hverdagen i tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger
Alanya Alle indlæg Hverdag Læsestof til ferien

Boganbefaling: Danske kvinder i Mellemøsten

danske kvinder i mellemøsten, danske kvinder i udlandet, udlandsdanskere, danskere i tyrkiet, jeanette tvede, dansk i tyrkiet, hverdagen i tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger

Er du på jagt efter godt læsestof til den kommende ferie, så kan jeg anbefale Danske kvinder i Mellemøsten.

Det er længe siden der har været en boganbefaling på hjemmesiden og skal jeg være ærlig, har jeg i længere tid foretrukket at sidde med Netflix end med en bog. Men det skal der laves om på, for jeg elsker at læse og jeg har faktisk en god stak bøger der ligger og venter på mig, plus jeg har flere i kikkerten, jeg gerne vil have med næste gang jeg besøger Danmark.

For nyligt blev jeg færdig med bogen Danske kvinder i Mellemøsten, en interessant portrætbog der beskriver 8 danske kvinders liv forskellige steder i Mellemøsten (læs bogbeskrivelse længere nede i teksten).

Min lighed med de danske kvinder der skildres i bogen, er jeg også er en dansk kvinde og jeg er bosat i Mellemøsten. De fleste af kvinderne har boet mange år i Mellemøsten i blandt andet Egypten, Palæstina, Bahrian, Irak, Tyrkiet osv. Den danske kvinde fra Tyrkiet er Jeanette Tvede, som er bosat i Alanya og driver virksomheden J.O dreams sammen med hendes forlovede.

Årsagen til kvinderne har bosat de forskellige lande er vidt forskellige og deres hverdage er også meget forskellige. Det første kapitel om danske Siri, der bor i Yemen med mand og børn og er helt klart mit favorit. Bogen er delt op i 8 kapitler, hvor hvert land beskriver en kvindes historie, hvad der førte hende dertil, lidt om hendes liv gennem årene i det pågældende land, hvad hun laver nu og lidt historie og fakta om de forskellige lande. Alt i alt et fantastisk indblik i nogle hverdage, som er langt fra hverdagen i Danmark.

 

Danske Kvinder i Mellemøsten

Danske Kvinder i Mellemøsten er en portrætbog om otte danske kvinders liv forskellige steder i Mellemøsten. Personligt og ærligt fortæller kvinderne om glæderne og udfordringerne i deres liv, og om de livsbegivenheder, der førte dem til Mellemøsten. Kvindernes historier giver et indblik i en ukendt verden, som mange har en forestilling om, men sjældent et reelt indblik i.

Bogen forsøger at give svar på, hvorfor man som dansk kvinde vælger at bosætte sig i Mellemøsten, og hvordan det er muligt at leve værdigt og rigt i kulturer og samfund, der i mange henseender virker som lukkede og uværdige for kvinder. Hver især har kvinderne en stærk, inspirerende og overraskende livshistorie, og fælles for dem er, at de har skabt sig et godt arbejdsliv, har forstået at imødekomme og lade sig inspirere af den lokale kultur og samtidig været i stand til at indgå i positive relationer med lokalbefolkningen.

Så tag med til khat-sessioner i det krigshærgede, smukke Yemen, til universitetsforelæsninger om kønsproblematikker i De Forenede Arabiske Emirater og til intime snakke om sex og for tidlig sædafgang i Palæstina, og bliv klogere på, hvordan det er at være dansk kvinde i Mellemøsten. Bogen er skrevet af to danske kvinder, bosat i Dubai, Iben Bjørgulf Antonsen og Sine Sofie Nyholm Friis.

Bogen kan blandt andet købes hos Gucca.

Indlægget Boganbefaling: Danske kvinder i Mellemøsten indeholder affiliatelinks