Alle indlæg Hverdag Kultur

Tyrkiet er et farligt land

Jeg må vist på forhånd advare, ironi kan forkomme i den følgende tekst.

Igennem årene har jeg mødt mange der, der ikke forstår hvorfor folk er bange for at rejse til Tyrkiet. De mener alle at der er stille og roligt og det er et skønt land at rejse til. Der er jeg nu ikke enig!

Tværtimod mener jeg ikke at Tyrkiet er sikkert at rejse til. Tyrkiet er et farligt land og du er konstant i fare for følgende:

Risiko for at du får en overdosis af turkis

Med en kystline på mere end 8000 km, er du nemlig i overhængende fare for at havne på stranden eller i uberørte bugter, hvor vandet er blåt eller i værste tilfælde tyrkis. Så hvis du ikke er en fan af blå nuancer og særligt tyrkis, bør du holde dig langt væk fra de tyrkiske strande!

Risiko for at du bliver tiltrukket af den tyrkiske historie og kultur

Tyrkiet handler ikke kun om turkise strande og uberørte bugter.

Landet har en rig historie og masser af gamle antikke steder at frem.  Istanbul er et kulturelt knudepunkt. Og steder som Efesos, Pamukkale, Mount Nemrut, Kappadokien eller Troy (Troja) er verdensberømte.

Landet har hele 19 steder indskrevet på Verdensarvslisten! Men du behøver ikke besøge tage til de 19 steder for at være omgivet af historie. Historien er overalt. De mindste landsbyer har gamle Lycian-grave, stengrave eller rester af hele byer eller civilisationer. Du vil altid blive overrasket over mængden af ​​historie, der bare venter på, at du opdager den. Ja, selv i Alanya, vrimler det med historie, hvad enten du besøger borgen på forbjerget, Atatürks hus eller den berømte Kleopatra strand. Hvis du frygter at skulle beskæftige dig med Tyrkiets historie eller kultur når du er på ferie, så skal du måske genoverveje om det er en god ide at besøge Tyrkiet!

Risiko for at du tager på i vægt

Især denne risiko er alvorlig for mange at de turister der overvejer at rejse til Tyrkiet.

Tyrkiet har et af verdens bedste køkkener og der er mad på ethvert gadehjørne. Rejser du til Tyrkiet, skal du kæmpe en brav kamp med at modstå den tyrkiske mad. Og endnu værre ender du på en restaurant for at spise en hovedret, vil du højst sandsynligt få serveret en gratis forret i form af tyrkisk lavas brød med lidt mezer og så skal du kæmpe med at spise det indtil din mad bliver serveret. Og er du rigtig uheldig, bliver du måske også tvunget til at spise lækker frugt på husets regning efter din hovedret.

Og hold dig venligst fra den tyrkiske morgenmad også kaldet serpme kahvalti – det vil kun være selvpineri. En traditionel tyrkisk morgenmad er mildest en fest med et kæmpe udvalg af de lækreste tilberedte små retter, hvor maven bliver mæt lang tid før øjet. 

Hvis du planlægger at sulte dig selv, skal du ikke komme til Tyrkiet!

Risiko for at du/I får en eller flere tyrkiske venner

Hvis du tænker “Jeg vil ikke møde nogen lokale”, så skal du passe på med at besøge Tyrkiet. Lokalbefolkningen elsker udlændinge. Og de vil gøre hvad de kan for at gøre dig glad og tilfreds. De er så gæstfri at de vil ikke bare byde dig på te og mad, nej de kan også finde på at interessere sig for dig som person og er du rigtig uheldig, ender du med at blive inviteret med til deres bryllup.

Faktisk er der stor risiko i Tyrkiet for at du binder dig til lokalbefolkningen og får venner til livet. Hvis du ikke ønsker at få nye venner, er Tyrkiet ikke for dig.

Risiko for at du bliver tilfreds med dit ophold

Med den gode mad, den gæstfri lokalbefolkning, den smukke natur, strande, historie og kultur risikerer du at føle dig tilfreds og glad. Ikke bare for i et øjeblik, men hele tiden. Og det er her den reelle fare for at komme til Tyrkiet ligger … Du kan føle dig så godt tilpas i Tyrkiet; Du vil aldrig forlade igen. Og ender du med at rejse, så er der en stor risiko for at du vil komme tilbage til landet igen!




Kilde: Slowtravelbooking

1 thought on “Tyrkiet er et farligt land”

  1. samtidig skal man ikke bli for ultra naiv og tro at Tyrkia bare er trygt også.Man har da enda friskt I mine bombene ifra bade Alanya og andre typiske badebyer som det er nromalt for turistene og strømme til.I tillegg er dette også noe som sannsynligvis kommer til å eskalere med tiden.Har selv tilbrakt mange flotte turer til Tyrkia og det kan anbefales,men det må da også være lov å være litt opplyst om de faktiske forhold på same tid 🙂

Comments are closed.