Sutlac opskrift, tyrkiske desserter, tyrkisk dessert, tyrkiske opskrifter, tyrkisk budding, hverdagen i tyrkiet, tyrkisk mad
Alle indlæg Opskrifter Tyrkiske opskrifter

Sutlac opskrift

Det er vist efterhånden lidt tid siden, at jeg sidst delte en opskrift med jer. Jeg har denne gang fundet opskriften frem på hjemmelavet Sutlac, som er en af mine tyrkiske yndlingsdesserter. Sutlac skal nydes kølig og smager fantastisk. Opskriften er min egen kombination af 2 opskrifter fundet hos henholdsvis Naturligtliv og den norske blogger Hayatiim.

Følgende ingredienser skal bruges:

8 glas mælk

1  glas grødris

1 glas sukker

2,5 glas vand

2 spsk majsmel

1 tsk vanilje

OBS: Størrelsen af glas er ca 150 ml – normalt vandglas størrelse.

Fremgangsmåde

Når du skal lave Sutlac er det vigtigt at bruge en tykbundet gryde ellers risikerer du at det brænder på – ligesom hvis du skulle lave en risengrød.

Start med at komme risene i en gryde sammen med vand og lad det koge ved svag varme, indtil der næsten ikke er mere vand. Hæld derefter mælken i og rør rundt med jævne mellemrum, indtil det begynder at koge.

Når det er begyndt at koge, tilsætter du sukker, majsmel og vanilje og lad det koge meget svagt, indtil det får en tykkere konsistens. Pas på at massen ikke bliver alt for tyk. Den skal nemlig i køleskabet og køles ned, og her bliver massen automatisk tykkere.
Hæld blandingen over i mindre forme, der kan tåle varme og sæt dem på en bagerist og bag dem øverst i ovnen ved 250 grader varmluft . Overfladen skal bare få farve og det går rigtigt stærkt, så husk at være opmærksom.

Tag dem ud når de er færdige og lade dem køle på køkkenbordet og sæt dem derefter i køleskabet, så de er kølige når de skal spises.

OBS! Du kan evt undlade putte din sutlac i ovnen. Hæld den da op i mindre forme og drys med lidt kanel.

Velbekommen!




3 thoughts on “Sutlac opskrift”

Skriv et svar