Alanya Alle indlæg Hverdag

Glædelig jul fra Alanya

Som altid, skal I kære læsere selvfølgelig ønskes en glædelig jul fra Alanya.

Så er der ikke længe til juleaften, om end det bliver en anderledes juleaften i år for mange. Netop som mange havde troet af Corona havde sluppet sit tag, har smitten de seneste uger været stigende i Danmark. Og for en del betyder det desværre at julen ikke bliver som forventet i år, da et eller flere familiemedlemmer er testet positivt og dermed er isoleret hjemme. For nogle er julestemningen blevet slået ihjel af de utallige pressemøder og restriktioner.

Derudover så er der mange andre følelser der kan spille ind i julemåneden, hjemve, savn til dem der ikke er her længere, frygten for familiekonflikter i løbet af juledagene, ensomhed mm.

Julen er både hjerternes tid, men det er også en svær tid for mange – noget jeg selv kender til.

Jul i Alanya

I Alanya har det i år været lidt nemmere at finde julestemning end sidste år. December sidste år var lig med udgangsforbud og alle spisesteder var lukket. I år har december været markant anderledes, alt er åbent, årets julemarked i Alanya for et par uger var en stor succes og flere restauranter har i år pyntet op til jul og nytår og gjort klar til store festlige arrangementer. Efter sidste års nedlukning, er det rart at mærke mere liv i byen og lidt mere optimisme.

Vi har i denne tid svigerforældrene på besøg og de fejrer på ingen måde jul. Inden de kom havde jeg en hyggelig julebagedag med gode venner og i løbet af den sidste tid, har jeg da også fået set lidt julefilm, når svigerforældrene er gået i seng. Når jeg er ude i denne tid, plejer jeg at bede om at få Salep serveret, da det har lidt af smagen af jul. Igennem december har jeg også modtaget flere skønne julebilleder fra Danmark – tak til alle jer der har haft mig i jeres tanker. Særligt af de mange smukke julelys på gader og stræder, som er noget af dét, jeg særligt savner ved Danmark.

Jeg håber virkelig vi her i Tyrkiet, slipper for yderligere restriktioner igen. Smittetallene har i længere tid ligget nogenlunde stabilt. Fra tyrkisk side følger man dog corona-udviklingen i Europa tæt, hvor smittetallet er steget gevaldigt den seneste tid.

En anderledes jul i år

Modsat de sidste mange år, bliver årets julefejring i Alanya lidt anderledes for mig.

Jeg har i flere år været vant til de samme traditioner, med de samme skønne mennesker, der er som familie for mig. De er her desværre ikke i år. Men heldigvis har jeg mødt gæstfrihed fra en anden side. Hvor der er hjerterum, er der husrum.

Årets julemiddag bliver nok det man kalder en skandinavisk jul, hvor der både er nordmænd, svenskere og så mig som dansker. Det betyder også at julemaden ikke bliver traditionel dansk, men derimod norsk kombineret med lidt svensk, hvilket jeg glæder mig til at opleve. Jeg overvejer dog, om jeg lige skal nå at lave lidt dansk konfekt og tage med, så der også kommer lidt dansk på bordet.

Selvom julen ikke bliver som den plejer, er jeg ikke i tvivl om at den nok skal blive skøn alligevel. Jeg glæder mig hvert fald til en hyggelig aften.

Jeg håber trods at tingene ser anderledes ud igen år og Corona stadig har stor indflydelse på vores alles hverdag at alle jer der læser med, får en rigtig dejlig jul! Og husk nu julen handler ikke om gaver og papir, men om den kærlighed vi gir´. Og højtiden fejres bedst, hvis vi husker at det er hjerternes fest.

Glædelig jul fra Alanya!