Tzatziki med yoghurt, agurk og hvidløg er en klassiker. Prøv at lave en anderledes tzatziki med denne æble tzatziki opskrift.
Æble tzatziki er nem at lave og kræver få ingredienser, på tyrkisk kaldet Yogurtlu elma mezesi.
Tzatziki kan laves på mange forskellige måder og i mange forskellige variationer, hver egn i Grækenland, Tyrkiet, ja faktisk hele Mellemøsten, har deres egen udgave af Tzatziki.
Den meste kendte og klassiske for for tzatziki er uden tvivl udgaven med agurk, hvidløg og yoghurt. Den udgave med æble er mere moderne udgave, som ikke er nær så udbredt. En del af de tyrkiske husmødre der laver den, tilføjer lidt revet gulerod til tzatzikien – som efter min mening ikke er nødvendigt.
Æble Tzatziki
I denne udgave af tzatziki er æble tilsat. Ved at tilføje æble i tzatzikien, tilføjes det syrlige til den lidt fede og cremet tzatziki. Det syrlige fra æblerne giver tzatzikien kant, mens æblernes sprødhed tilfører friskhed.
Æble tzatziki er en alternativ udgave af den klassiske tzatziki eller Cacık og fungerer fint, fordi det syrlige giver retten en ekstra dimension og fordi æblernes friskhed opvejer den fede og cremede yoghurt.
Æble Tzatziki opskrift
15 min 2-4 personer
INGREDIENSER
1-2 fed hvidløg
3 dl tyrkisk eller græsk yoghurt
2 grønne æbler
Salt og peber
FREMGANGSMÅDE
Pres 2-3 fed hvidløg eller snit dem ekstra fint. Bland de pressede hvidløg med yoghurten, så yoghurten tager smag fra hvidløgene. Skræl æblerne (kan udelades) og fjern æbleskrogene. Hak æblerne fint og bland dem med yoghurten. Smag til med salt og eventuelt peper.
Serveringsforslag
Server den færdige æble tzatziki sammen med ramadan brød og nyd den som en enkeltstående ret, eller lav den som en del af flere tyrkiske mezer (tyrkiske forretter). F.eks. rødbede tzatziki og ezme.
Dele af dette materiale er udarbejdet i fællesskab af www.Alanyadk.dk, www.danskityrkiet.dk og www.tyrkiskeopskrifter.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkeligt fjernelse af alle billeder og tekst.