tyrkiske gulerodspandekager, tyrkiske gulerodsfrikadeller, tyrkiske opskrifter med gulerødder, nemme tyrkiske opskrifter, tyrkiske madopskrifter med gulerødder, tyrkiske retter med gulerødder, alanya blogger, tyrkiet blogger, det tyrkiske køkken, nem tyrkisk mad
Alle indlæg Hverdag Opskrifter Smag på Tyrkiet Tyrkiske opskrifter Vegetar opskrifter

Tyrkiske Gulerodspandekager – Havuç Mücver

Gulerødder er grøntsag som kan bruges i alverdens opskrifter, prøv f.eks. disse Tyrkiske gulerodspandekager, der kræver meget få ingredienser og kan laves på ingen tid.

For nyligt fik jeg øjnene op for tyrkiske gulerodspandekager, på tyrkisk kaldet Havuç Mücver.

Gulerod er måske den mest alsidige af alle rødder i køkkenet, hvad enten man skal lave salat, suppe, kødsovs, en lækker juice eller gulerodskage. Dens sødme passer til næsten alle ingredienser. Mulighederne er mange og herhjemme er det da også en af de grøntsager vi altid har i køleskabet. Typisk bruger vi herhjemme gulerødder i salat, til hjemmelavet juice eller skåret i mindre stave og vendt på panden med lidt honning og salt.

Gulerødder er rige på en masse vitaminer og kostfibre, som blandt andet er med til at forbedre og regulere din fordøjelse. Gulerødder en god kilde til vitamin A og K, som styrker din hud og dine øjne hhv. hjælper dine sår med at hele. Gulerødder har også et højt indhold af vitamin C, som styrker dit immunforsvar. Derudover er gulerødder en kilde til mineralerne kalium og jod, som styrker dit blodomløb og dit stofskifte.

I denne opskrift er der brugt chilipulver, som giver et godt modspil til sødmen fra gulerødderne.

Opskrift på Tyrkiske Gulerodspandekager 

Ingredienser (2-4 personer)

4 mellemstore gulerødder

1 æg

3 spsk mel

Chilipulver

Salt

Olie til stegning

 

Fremgangsmåde

Start med at skylle og skrælle gulerødderne og riv dem fint på et rivejern.

Bland de revne gulerødder, æg, mel, samt krydderier godt sammen i en skål.

Kom lidt olie på en stegepande. Gulerodsmassen sættes spiseskefuldvis på den varme pande, trykkes let flade og bages/steges i godt 2 minutter på hver side. (De skal være lysebrune).

De små pandekager lægges til afdrypning på køkkenrulle, inden de serveres.

De kan evt. serveres sammen med en yoghurtdip, som du nemt kan lave af 2 dl yoghurt naturel, 1-2 fed hvidløg og salt. Eller brug dem som tilbehør til en ret.

SE OGSÅ: Tyrkiske Squashpandekager

SE OGSÅ: Tyrkisk gulerods tzatziki