tyrkisk semuljekage, tyrkisk kage med semulje, tyrkiske kage med sukkersirup, tyrkiske kager, tyrkiske kageopskrifter, tyrkisk sandkage, tyrkiske desserter, tyrkisk mad, nemme tyrkiske kager, semolina kage opskrifte, semuljekage opskrift, revani kage opskrift, tyrkiske madopskrifter, tyrkisk madblogger, alanya madblogger,
Alle indlæg Brød og kager Smag på Tyrkiet Tyrkiske desserter Tyrkiske opskrifter

Tyrkisk semuljekage med yoghurt / Revani

I det tyrkiske køkken er revani (tyrkisk semuljekage) en af ​​de mest almindelige desserter og serveres både hjemme og på restauranter. Kagen er også kendt som Semolina kage og irmik tatlisi.

Tyrkisk semuljekage har været en del af det tyrkiske køkken siden osmanniske periode. Den siges at have fået sit navn, da osmannerne erobrede byen Yerevan i det, der i dag er Armenien.

Og generelt er det en kage som er populær flere steder i Mellemøsten og ved Middelhavskysten. Der findes forskellige versioner af revani i hele det østlige Middelhavsområde og Mellemøsten, herunder Grækenland, Egypten, Israel, Jordan og det arabiske køkken, for blot at nævne nogle få. På arabisk er kagen kendt som basbousa, shamali på armensk og I Grækenland revani eller ravani.

Revani er en svampet kage (der er gennemvædet med en sukkersirup), kræver ikke mange ingredienser og heller ikke tager alverdens tid at lave. Særligt når jeg laver denne kage, er jeg vild med at den kan laves med ingredienser, vi stort set altid har i hjemmet. Jeg tænker også mange af de ingredienser der skal bruges gemmer sig i dit køkken. Dog lige på pånær semulje.

Hvad er semulje?

Semulje er den inderste og hårdeste del af hvedekernen. Der fås 2 slags semulje, en fin semuljemel som oftes bruges til italienske gnocchi og pizza. Den udgave der skal bruges til denne opskrift er den lidt grovere semulje, der fortrinsvis bruges til desserter, f.eks. budding og kager. Semulje også kan bruges til grød. Jeg ved der også er flere der omtaler den grovere semulje som mannagryn og semolina.

I Tyrkiet findes semulje i stort set alle supermarkeder, typisk står det sammen med ingredienser til bagning. I de mindre supermarkeder er der bare den ene slags, så der kan du ikke gå helt galt i byen. På tyrkisk hedder semulje irmik. Semulje er en basis ingrediens i det tyrkiske køkken, som kan bruges i et hav af opskrifter. For nyligt delte jeg opskriften på Irmik helvasi og i fremtiden kommer flere opskrifter hvor semulje indgår.

I Danmark er jeg ikke sikker på hvor mange supermarkeder der ligger inde med semulje og har de det, er der nok stor sandsynlighed for det er den fine udgave. Jeg tænker du nok skal forbi en etnisk grønthandler/bazar for at finde den rigtige udgave. Semulje bliver nemlig brugt en del i mellemøsten.


Tyrkisk semulje kage opskrift

Ingredienser (8-10 personer)

3 æg

1 dl sukker

1 dl solsikkeolie

2 dl semulje

3 dl mel

2 dl yoghurt

1 tsk bagepulver

1 tsk vanilje

Sukkersirup:

5 dl sukker

6 dl vand

Saften fra 1/2 citron

 

Fremgangsmåde

Start med at lave sukkersiruppen, da denne skal nå at have stuetemperatur inden den hældes over kagen. Kom vand og sukker i gryde og lad det koge. Når det begynder at koge, tilføjes saften fra citronen og det koges yderligere 2-3 min. Stil det derefter til afkøling.

Imens sukkersiruppen køler af, er det tid til at lave kagedelen. Tænd ovnen på 180 grader.

Pisk æg og sukkeret sammen til en fluffy masse. Tilsæt dernæst olie, yoghurt og semulje og pisk det godt sammen. Til sidst tilsættes mel, bagepulver og vanilje til blandingen.

Kom dejen i smurt form – jeg plejer at bruge en form der er 25 eller 30 cm i diameter. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 25-30 minutter.

Så snart kagen er færdig og du har taget den ud af ovnen, overhældes den med sukkersirup. Hæld lidt sirup på af gang og vent mens kagen stille og roligt absorberer siruppen.  Skær derefter kagen ud i stykker, mens den stadig er i formen.

Server gerne kagen drysset med lidt hakket nødder eller kokos på toppen.

LÆS OGSÅ: 10 tyrkiske desserter du skal smage

LÆS OGSÅ: Susam Krokan – tyrkisk sesam snack