Alle indlæg Hverdag Udlandsdansker

Tyrkisk bankkonto

I Tyrkiet kan du åbne en bankkonto, hvis du har et tyrkisk skattekort. Skattekortet laves på det lokale skatte kontor og kræver kun kopi af pas og oplysning om din forældres navne.

Bankerne opererer stort set som i Danmark. Der er typisk gebyr på en almindelig konto og det er muligt at få tilhørende betalingsservice og netbank – hvilket kan anbefales, da køsystemet i banken er ulige og som nyere kunde, venter du altid længst.

Bankerne tilbyder højrentekonto i tyrkiske lira. Renten er pt. ca. 5-6% i årlig rente og pengene er låst i 30-32 dage ad gangen (forskelligt fra bank til bank). Du kan godt være heldig at få højere rente i din bank. Renten tilskrives lidt ad gangen og udgør samlet de 6%. Renten beskattes med x% og banken trækker automatisk skatten ved hver rentetilskrivning. Du undgår derfor at skulle selvangive den.

I de gode gamle dage var renten helt oppe på 20%, men dengang var inflationen også højere end den er i dag.

OBS! Har du ikke Ikamet er det somregel kun Kuveytturk og Denizbank der vil tage imod dig som kunde. Da jeg oprettede min bankkonto startede jeg med at tage til Denizbank. Køen i banken var dog alt for lang og jeg endte derfor med at tage i Kuveytturk, hvor jeg fik den bedste hjælp af en sød rådgiver. Jeg har stadig Kuveytturk, men overvejer at skifte bank, hvis det kan svare sig økonomisk. Til jer der har tyrkiske banker, hvilken bank har du?
2 thoughts on “Tyrkisk bankkonto”

  1. Hej, min mor ville gerne købe en lejlighed i tyrkiet, min mor siger lige nu jeg ville gerne købe en lejlighed i mellem 60 tusind euro eller 75 tusind euro og hun kan godt betale 100.000 danske kr og rasten betaler hun vær’ måned, og være måned kan hun betale 2000 en halv? kan man godt låne fra denne bank? jeg er pension

Skriv et svar