danskerlisten, ny danskerliste, alanya blog, alanya blogger, rejseblog, rejseblogger
Alle indlæg

Tilmeld dig danskerlisten

Hvad gør du hvis der opstår en krise mens du er i udlandet? Tilmeld dig danskerlisten

Hvad er danskerlisten?

Danskerlisten giver Udenrigsministeriet mulighed for at kontakte danskere i udlandet i en krisesituation. Det kan være ved naturkatastrofer, terroraktioner eller væbnet konflikt i det land, du opholder dig i.

I den slags situationer kan det være nyttigt for dig at få information om en sikker og hurtig måde at forlade området på.

Udenrigsministeriet skriver således på deres hjemmeside:

Krisesituationer kan opstå i alle lande, både pludseligt eller over lidt længere tid. Du bør derfor tilmelde dig Danskerlisten både når du rejser i Europa og længere væk. Og uanset om dit ophold er kort eller af du bor fast i udlandet. For din sikkerheds skyld.

Vi har gjort det meget lettere at tilmelde sig Danskerlisten. Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig, hvis der opstår en alvorlig krise i det land, hvor du er. Det kan være større naturkatastrofer, politiske uroligheder eller terrorangreb. Tilmelding er frivilligt.

Måske tænker du at du allerede er en del af danskerlisten? Men vidste du at der i slutningen af januar 2018 er kommet en ny danskerliste – tilmeld dig her.
Skriv et svar