Vandmelon lemonade – Karpuzlu Limonata

sukkerfri vandmelon lemonade, lemonade med vandmelon, nem lemonade, tyrkiske drikke, nem sommerdrik med vandmelon, opskrifter med vandmelon, vandmelon opskrifter, tyrkiske opskrifter, tyrkiske drikke, dansk i tyrkiet, alanya madblogger

I varmen er det godt at have noget koldt at køle sig ned med. Vandmelon lemonade er en læskende drik, der sikrer du får nok væske, er kalorielet og smager himmelsk.

Vandmelon lemonade (på tyrkisk Karpuzlu Limonata) er en mine nye laster, en skøn drik der smager af sol og sommer.

I sommerperioden har vi stort set altid vandmelon i køleskabet. Og en af fordelene ved at bo i Tyrkiet, er at her er storproduktion af frugten, så vi får dem helt friske og til næste ingen penge i højsæsonen. Vandmelon kan spises på alle tidspunkter af døgnet og er lækkert og forfriskende. Typisk skærer vi bare vandmelonen i stykker som en snack eller som en del af et måltid. Men særligt jeg er også vild med at lave denne vandmelonsalat med pinjekerner. Og senest er denne nye drik også blevet min last.

Fakta om vandmelon

Vandmelon er en yderst populær frugt i sommerperioden, grundet dens høje indhold af vand og søde smag. Vandmelon har blandt andet et højt indhold af antioxidanter, næringsstoffer og vitaminer A og C.  Vandmelon har et kalorieindhold på kun 34 kcal pr. 100 gram.

Særligt i varmen har du brug for at holde dig hydreret, og her er en vandmelon et godt supplement til at drikke vand – den er nemlig, som navnet indikerer, pakket med vand.  90 procent af en moden vandmelon består af vand. Og får du ikke nok af det, så risikerer du at døje med hovedpine, fordøjelsesbesvær og generel dårligt helbred. Så har du svært ved at drikke alle de glas vand, du skal i sommervarmen, så spis en masse vandmelon i løbet af dagen.

Vandmelon kan bruges i et hav af lækre sommer opskrifter, f.eks. vandmelonsmoothie, vandmelonis, vandmelonsalat i alverdens afskygninger eller som i denne opskrift: en lækker lemonade med vandmelon.

De fleste opskrifter på lemonade med vandmelon, jeg har kunne finde er alle med tilsat sukker. Efter min mening er det ikke nødvendigt med sukker, hvilket også grunden til at jeg kastede mig ud i denne “sukkerfri” udgave. Men nu bor jeg også i Tyrkiet, hvor vandmelonerne smager ekstra godt i øjeblikket.

Ønsker du mere sødme i lemonaden, kan du prøve dig frem med lidt sukker eller sukrin gold.

Vandmelon lemonade

Ingredienser (ca. 2 liter)

1/2 vandmelon (hvis muligt, vælg en kernefri vandmelon)

3 dl vand

Saften fra 1 citron

Fremgangsmåde

Hvis du ikke har en kernefri vandmelon, så start med at fjerne kerner. Skær derefter vandmelonen i stykker og kom i en blender, blend til det bliver til en saft. Tilsæt citronsaft og vand.

Hæld saften igennem en trådsi, for at minimere frugtkød i lemonaden. Har du ikke noget imod frugtkød i lemonaden, så spring dette skridt over.

Hæld lemonaden på flasker eller nyd den med det samme.

Jeg serverer typisk i et glas med isterninger og et par blade frisk mynte.

Lemonaden kan sagtens holdes sig 2-3 dage i køleskabet.