sarma opskrift, tyrkiske vinbladsruller, tyrkiske retter, tyrkisk mad, tyrkisk opskrift
Alle indlæg Hverdag Opskrifter Tyrkiske opskrifter

Sarma opskrift (vinblads dolma)

Noget af det bedste jeg ved er tyrkiske sarma. Er du lige så vild med sarma, så er hermed en sarma opskrift.

I disse dage er min fryser godt fyldt med en masse lækkert mad, blandt andet en masse sarma – det er nemlig kommet svigerfamilien for at øre at jeg er vild med sarma. Så mens svigermor var her lavede hun en god portion og fyldte fryseren med og da turen fornyligt gik til landsbyen, fik jeg endnu en god portion sarma med hjem i bagagen. Sarma smager super godt, men tager lidt tid at lave – hvilket er en grundene til at jeg ikke er så god til at få det lavet i min hverdag.

Har du lyst til at give dig i kast med denne lækre tyrkiske ret, så er opskriften her:

Sarma opskrift

Ingredienser

50-75 vinblade

5 dl. bulgur  (bulgur kan med fordel udskiftes med ris)

500 gr. hakket oksekød (dette kan dog sagtens undlades, eller man kan bruge en mindre portion)

1 stort løg

2 tsk. Salt

1 tsk. peber

1 tsk. knust chili

½ dåse Tomatpure

Olie

 

Fremgangsmåde

Bulguren skylles godt igennem. Løg hakkes fint og steges i gryde med olie. Herefter tilsættes oksekød. Når kødet er brunet tilsættes tomatpure og herefter ris (eller bulgur). Krydderier og vand tilsættes blandingen og der gives et let opkog, så bulguren får trukket lidt vand – hvilket sikrer at sarma ikke sprækker senere hen. Når denne blanding lavet, er det tid til at sarma skal rulles. sarma opskrift

Start med at tage en vinblad, læg en en strimmel af bulgurblandingen, strimlen skal ca. være 1 cm – længden afhænger af bladets størrelse. Luk i enderne og rul bladet omkring bulgurblandingen. Læg et par blade i bunden af en gryde og pak sarmaerne tæt og slut af med et par blade oven på til sidst. Læg nu et mindre låg på så sarma holdes nede, hæld vand på til låget næsten blir dækket og kog sarma for svag varme i 1 time, hæld væden fra og lad sarma trække i 15min.

sarma opskrift

Sarma kan både spises kolde og varme. Jeg foretrækker dem varme og gerne sammen med en neutral yoghurt. Velbekommen!

SE OGSÅ: Kisir opskrift – som svigerinde laver den

Skriv et svar