Miniferie i københavn, oplevelser i københavn, seværdigheder i københavn, gåtur i københavn, rundetårn, h c andersen, nyhavn, kim larsen, master fatman, christiania, green george, thomas dambo kæmper københavn, alanya blogger, tyrkiet blogger, dansk i tyrkiet, udlandsdansker blog
Alle indlæg Danmark Oplevelser

Miniferie i Danmark

Sidste uge bød på en miniferie i Danmark, en tur som blev planlagt i sidste øjeblik – som i flybilletten bestilte jeg 17 timer før. Om jeg skal kalde det en ferie ved jeg ikke, da der var et andet formål med turen.

I Danmark stod to af de dejligste personer jeg har i mit liv, klar med åbne arme og døre og glædede sig over min pludselige ankomst. At få nogle dage sammen med dem, var lige hvad jeg trængte til.

Turen dertil gav mig også tid til at nyde den hovedstad som i ca. 9 år har dannet rammerne for min hverdag. Jeg var ikke meget mere end 16 år, da jeg begyndte at snakke om at jeg gerne ville bo i KBH en dag og som 18 årig blev det en realitet.

Jeg har så længe jeg husker været begejstret for KBH, en begejstring der ikke er taget af med årene. De sidste ferier jeg har haft i Danmark er gået til Jylland, jeg ville egentlig have været i KBH et par dage sidste gang, men endte med at være syg nogle dage og måtte droppe det.

KBH er skøn på alle årstider, men særlig skøn er byen om sommeren, hvor der er liv og glade mennesker alle steder. Da jeg ikke havde været i KBH i næsten 3 år, nød jeg i den grad at være tilbage i byen og gå rundt og nyde de mange smukke omgivelser, at vejret var godt, gjorde kun oplevelsen bedre. Der må ikke gå så lang tid igen, før jeg atter besøger København.

Normalt når jeg rejser, har jeg inden afgang planlagt forskellige ting jeg gerne vil ud at se, det gælder også når jeg rejser til Danmark. Denne tur blev hastigt planlagt og var ikke fokuseret på at der skulle opleves en masse, men til trods for det, fik jeg set og oplevet lidt. Nogle ting på egen hånd og noget blev oplevet i det bedste selskab.
Den ene dag brugte jeg på at gå rundt inde i det indre KBH, forbi Christiansborg, Tivoli, Rådhuspladsen, en tur ned af Strøget, op via Jorcks passage til Torvehallerne, inden turen igen gik til den dyrere ende af Strøget, hen til Nyhavn og til Christianshavn. Gader/områder jeg har gået så mange gange før og det var sjovt at kunne se de forandringer der var sket imellemtiden og hvordan nogle ting bare ligner sig selv.

I mens jeg gik rundt i Københavns gader, kunne jeg ikke andet end tænke på at jeg glæder mig til den dag, jeg for første gang skal vise min bedre halvdel rundt her. Jeg håber han vil blive mindst lige så begejstret som jeg.

Den ene dag blev der tid til en skøn kanalrundfandt med Netto bådene med start fra Nyhavn, igen den dag var det perfekt vejr og turen blev afsluttet med en lækker hjemmelavet vaffelis fra Vaffelbageren på Nyhavn.

Den sidste dag blev der tid til et besøg på Christiania, hvor det hvert fald er 6-7 år siden jeg sidst har gået en tur. Jeg har aldrig været en person der har haft behov for at eksperimentere med stoffer, men stemningen på Christiania er hyggelig og jeg er gennem de sidste 20 år besøgt området af flere omgange. Turen til Christiania startede selvfølgelig med en tur forbi plankeværket og se malerierne af Kim Larsen og Master Fatman, inden vi bevægede os ind på området og gik en hyggelig tur.

På Christiania blev der også tid til at nyde synet af kæmpen Green George lavet af Thomas Dambo. Kæmpen var blevet opsat 2 dage inden.

Det var nogle dejlige dage i København og det var dejligt at være der når vejret er så godt. Der er noget magisk over de lange lyse sommeraftener og stemningen i Københavns gader når solen skinner.

Men som man siger “Ude godt men hjemme bedst” og jeg nyder at være tilbage i skønne Alanya.

Ønsker du at besøge København eller en anden spændende storby, så planlæg rejsen hjemmefra med Getyourguide