Alle indlæg

Indsamling til syriske flygtninge

Igår blev jeg kontaktet af en sød dansk kvinde Jeanett, som til dagligt bor i Cesme. Jeg har tidligere været i kontakt med hende, da jeg ønskede hun skulle gæsteblogge her på bloggen og inden længe kommer der også et gæsteblog indlæg fra hende. Men gårsdagens kontakt handlede først og fremmest om jeg ville dele dette budskab om at samle ind til de syriske flygtninge i Tyrkiet. Og ja sådan et budskab deler jeg gerne. Her i Alanya hvor jeg befinder mig, er syrere et særsyn, men der hvor Jeanett bor, er flygtninge blevet en del af dagligdagen.

Da Tea og jeg var i landsbyen for at aflevere min svigermor, var vi selv forbi en flygtningelejr den en dag, en oplevelse der i den grad har sat sig fast hos mig.

Før jul, var der i Danmark meget fokus på Aleppo, men vi ser ikke alle de mennesker der dagligt kæmper med livet som indsats i kampen for et godt liv for dem og deres nærmeste.

Og i Cesme, på den vestlige side af Tyrkiet, gør en stor gruppe mennesker en kæmpe indsats for at hjælpe de syriske flygtninge og derfor er der blandt andet også blevet startet en indsamling – for hjælp til selvhjælp.

16112773_1093817280728305_3505906751146561467_o

Bag indsamlingen står irske Anne O Rorke. Anne samler ind og samarbejder med gruppen ” IMECE Inisiyatifi Çeşme ” Anne har også mennesker der samler doneret tøj,tasker osv ind der bliver solgt i Irland til at samle ind til flygtninge både her og i Grækenland. IMECE har knoklet mere end et år nu med at hjælpe Flygtninge her i Tyrkiet. Der kan læse mere på GoFundMe.

Pengene bliver brugt til alle de nødvendige ting såsom mad, medicin, tøj mm. Men er samtidig også med til at hjælpe flygtningene igang med en hverdag. Blandt andet har de købt symaskiner, så kvinderne har et grundlag for at tjene penge. De hjælper dem til at få etableret et nyt liv her i Tyrkiet.

Ethvert lille beløb har betydning – du kan støtte her på GoFundMe.

 
Skriv et svar