Alle indlæg, Hverdag

Gave til Alanya elskeren

Gave til Alanya elskeren

Kender du også en der helt vild med Alanya eller bare Tyrkiet generelt, så skal han/hun da have en gave der er Alanya/Tyrkiet relateret. Er du i Tyrkiet inden gaven skal gives, kan du med fordel købe en gave med hjem, hvor mange lækre specialiteter og lækre produkter kan købes til spotpriser. Nogle af de ting jeg selv kunne finde på at købe med herfra som gaver er f.eks. tøj, smykker, keramik og lækre søde tyrkiske specialiteter.

Men er du hjemme og har svært ved at finde på hvad du skal give i gave til Alanya elskeren, så har jeg samlet lidt forskellige bud efter inspiration fra AlanyaDK.

Gave til Alanya elskeren

 

En ferie til Alanya

Naturligvis er den mest oplagte julegave til en Alanya elsker en rejse til Alanya. Læs mere her under find rejse til Tyrkiet

 

Tyrkisk-kogebog

Mit tyrkiske køkken

Mit tyrkiske køkken” – en overdådig introduktion til den autentiske tyrkiske madtradition. At lave lækker og smagfuld autentisk tyrkisk mad behøver ikke at være tidskrævende eller svært. “Mit tyrkiske køkken” giver dig en gennemgang af mange retter fra det tyrkiske køkken på en appetitlig og inspirerende måde. Der er retter fra dolma til turkish delight og selvfølgelig hjemmelavet kebab. Bogen indeholder alle klassikerne, som vi kender, men også mange andre opskrifter, der viser alsidigheden af det tyrkiske køkken. Der er krydrede og eksotiske ingredienser som du måske allerede kender, men sammensat på en måde, som gør det nemt og billigt at få maden til at smage autentisk tyrkisk. Jeg har selv denne bog er super glad for den. Bogen kan købes hos Bog&ide for 279 kr. 

itemimage-aspx_-210x304

 

Tyrkisk parlørkursus CD-ROM fra Talk More

Talk More er et parlørkursus for voksne, med hovedvægten på sprog til rejsebrug. Med Talk More lærer man udtryk, sætninger og dialoger inden for følgende emneområder: Alfabetet, hilsemåder, på restaurant, indkøb, finde vej, på hotel, i telefonen, nødsituationer, fritid samt forretning. Alle sætninger og dialoger er indtalt af indfødt mandlig og kvindelig speaker. Hver sætning eller dialog høres først på hjælpesproget, derefter på det nye sprog. Indeholder 70 minutters videomateriale i fjernsynskvalitet, mulighed for at optage sin udtale og sammenligne med speaker, 10 forskellige quizzer, samt ordbog og parlør der kan udskrives for hver sektion. Programmet er selvinstallerende og vælger automatisk hjælpesprog ved at læse computeropsætningen. Det installeres altså med dansk som hjælpesprog på computere med dansk opsætning. Hjælpesproget kan efterfølgende ændres til et af de andre sprog fra Talk More serien. Pris hos Saxo.com 399,- eller 279,95 hvis du har plusmedlemskab. Kan købes her.

 

ItemImage.aspxTyrkisk begynderkursus CD-ROM og Download fra Talk now

Talk Now er et begynderkursus for voksne, samt børn fra ca. 10 år. Indeholder ca. 600 ord. Man lærer på en underholdende måde de vigtigste ord og vendinger inden for områder som: vigtige ord, mad, farver, talemåder, kroppen, tal, tid, indkøb og lande. Man opbygger sit ordforråd og kan indtale og sammenligne med den indfødte speaker. Indeholder spil og tests af varierende sværhedsgrad, samt mulighed for udskrivning af billedordbog.Programmet er selvinstallerende og vælger automatisk hjælpesprog ved at læse computeropsætningen. Det installeres altså med dansk som hjælpesprog på computere med dansk opsætning. Pris hos Saxo.com 345,- eller 249,95 hvis du har plusmedlemskab. Kan købes her.

yeni-raki-700-cl

Raki

Rakı er en anislikør med oprindelse fra Tyrkiet. Normalt er Rakı lavet på druer men der findes også varianter produceret af andre frugter, f.eks. figner. Det er normalt at blande Rakı op med vand, og når de blandes, skifter drikken fra gennemsigtig til hvid – derfor kaldes Rakı med vand også for løvemælk. Hvis du gerne vil give en 70 cl Raki i julegave til en Alanya elsker, så kan den købes for 109 kr på Gpris.dk

9788740003468

Turen Går Til Tyrkiet

Timerne smelter i varmen, og snakken går. De små teglas klirrer. Drik teen i landsbyen, mens bønnekaldet fra minareten blander sig med fårenes brægen. Drik den i kystens ferie byer, mens popmusikken brager ud fra barerne. Eller drik den i Istanbuls basarer, mens de handlende råber og lovpriser deres varer.Turen går til Tyrkiet dækker Istanbul, ægæerkysten, Middelhavskysten, Kappadokien, det centrale og østlige Anatolien. Fold omslaget forreste flap helt ud, og se kort over alle bogens områder.  køb her.

Synes du ikke der var en ide på listen der hittede og ved du at gavemodtageren snart skal en tur til Alanya – kan du overraske vedkommende med et gavekort til f.eks. hamam, middag eller noget helt tredje. Dette kan oftest arrangeres med virksomheden via hjemmesiden eller FB.

Skriv gerne hvis du har flere gode ideer….
Indlægget gave til Alanya elskeren indeholder affiliatelinks

Skriv et svar