boligsøgning i alanya, bolig i alanya, købe bolig i alanya, finde bolig i alanya, tyrkisk svigerfamilie, tyrkisk bryllup, dansk i tyrkiet, alanya blogger, alanya blog, udlandsdansker blog
Alanya Alle indlæg Hverdag

Familiebesøg og boligsøgning i Alanya

Hej fra Alanya, hvor der har været nok at se til med familiebesøg og boligsøgning i Alanya de sidste mange dage.

Det er knap 10 dage siden at jeg kom tilbage fra landsbyen Abuusagi, der ligger ca. 500 km fra Alanya. Normalt når jeg tager hjem fra landsbyen, gør jeg det alene. Men denne gang tog jeg svigerforældrene med, som skal være hos os det næste stykke tid.

Dagen inden vi kørte til Alanya, tog vi til Nevsehir, for at besøge min bedre halvdels søster og hendes familie. Køreturen mellem Nevsehir og Alanya har jeg taget et hav af gange, typisk prøver jeg at sove det meste af vejen. Derfor plejer køreturen på knap 7 timer at gå forholdsvist hurtigt.

Denne køretur, var nok den der har føltes længst til dags dato. De fleste forældre kender til følelsen af at have en utålmodige børn på bagsædet, der konstant spørger om hvornår er vi fremme. Min kære svigermor der ikke er vant til at rejse særligt meget (hun befinder sig mest i landsbyen), skulle vise sig at være lige som at have småbørn på bagsædet. Og hun startede allerede med at spørge, kort efter vi var kørt ud af Nevsehir. På et tidspunkt faldt hun dog i søvn i 5 minutter og da hun vågnede, var hun overbevist om at hun havde sovet flere timer og kunne ikke forstå vi ikke var nået længere.

Køreturen skulle også vise sig at byde på en af de mest smagsløse madoplevelser, jeg har haft i mit liv. Da vi var kørt tidligt, havde vi ikke nået at spise morgenmad, så da vi var kørt halvvejs, kørte vi ind på en af de mange restauranter der ligger på vejen. Desværre blev vi slemt skuffet, for den nylavede linsesuppe som tjeneren havde garanteret, skulle vise sig at være en suppe der ikke var frisklavet og i bund og grund smagte den af ingenting. Tyrkiet er kendt for at have et af verdens bedste køkkener og der kan være forskel på kvaliteten, men det er første gang jeg har fået så smagsløs mad i Tyrkiet. Vi fandt derfor et andet sted, som levede helt op til forventningerne.

SE OGSÅ: Tyrkisk hjemmelavet linsesuppe opskrift
Jeg er glad for at jeg gav mig selv de afslapningsdage i landsbyen, for siden vi er kommet tilbage til Alanya, er dagene forsvundet ufattelig stærkt. Stort set hver dag, har der været noget at se til og en masse at tage stilling til, særligt har vores søgning på bolig fyldt rigtig meget. Vi har de fleste dage været ude at se på en masse boliger, lige fra det område vi bor i nu og ud til Tosmur. Nogle har vi kunne udelukke med det samme, mens andre har krævet lidt overvejelser. Og midt i det hele kom mit nye pas, hvilket betød det skulle hentes og så skulle vi på migrationskontoret for at få ændret navnet på opholdstilladelsen. Og så er der også lige en bryllupsfest der skal planlægges, heldigvis har vi efterhånden styr på det meste (eller det går jeg dog stærkt ud fra).

Derudover har jeg skulle vænne mig til at vi pludselig er 4 i hjemmet i stedet for 2. Der er lige pludselig flere at tage hensyn til, flere der skal laves mad til mm. Svigerfamilien har som altid taget en masse mad med, så jeg føler det vrimler med mad alle steder. Jeg ved de mener det i bedste mening og svigermor er god til hjælpe til i hjemmet med madlavning, rengøring mm.

Om få dage bliver 4 til 7, da der kommer familiemedlemmer fra Tyskland på besøg. Og for det ikke skal være løgn bliver 7 til 10 (måske 11), senere på ugen, hvor der kommer endnu flere familiemedlemmer. Lige nu stresser jeg over hvor alle de mange mennesker skal sove, samtidig med at jeg glæder mig til at se dem.

Sidste gang svigerfar var, kørte vi flere gange på ture rundt og oplevede en masse. Denne gang har der ikke været meget tid til det. Vi tog dog en lille køretur til dæmningen og dim cayi sidste uge. Men da de er her længere tid, burde vi kunne nå ud og opleve lidt mere.

OBS! Jeg får disse dage en masse spørgsmål på Facebook og via mail angående opholdstilladelse, ægteskab i Tyrkiet, samarbejdsaftaler mm. Jeg prøver at svare så hurtigt som jeg kan, men da jeg har en del om ørerne, kan der gå lidt tid imellem besvarelser.