alanya restauranter
Alle indlæg Hverdag

Top 15 over Alanya restauranter

I sidste uge bragte jeg min egen top 5 over restauranter i Alanya, men som lovet har jeg også lavet en liste med jeres favoritrestauranter. Egentlig havde jeg tænkt mig at lave en liste med 10 restauranter, men der var en del restauranter der fik samme antal stemmer og derfor har jeg valgt istedet at lave en top liste med 15 Alanya restauranter.

Nogle af restauranterne er nogle jeg selv har været på, men der er også flere af dem jeg ikke har besøgt på noget tidspunkt, men som jeg sagtens kunne finde på at besøge i løbet af de kommende måneder.

Listen er lavet i tilfældig rækkefølge ud fra flere læseres svar i det spørgeskema jeg lavede for 2 uger siden.

Le Grille

Hyggeligt bøfhus i Oba drevet af danske Kim Galsgaard. Udover restauranten er kendt for sine lækre bøffer og byg selv burgere står Kim også bag konceptet “Som vor mor lavede det” – et lørdags arrangement hvor der sættes fokus på lækre danske retter. Se mere på Le Grilles Facebookside.

Marina

Restauranten ligger ved havnen i Alanya, som er med til at bidrage til den hyggelige stemning. Restauranten har et lækkert menukort, hvor der er kræset for hver enkel ret og så har de den lækreste chokoladekage med flydende chokolade indeni. Se mere på Marinas FB-side.

Popin/Rasmus Place

Restaurant i nærheden af det gamle Vega Star, restauranten er især populær blandt danskere og har mange gengangere. Se mere på Popins Facebookside.

Panorama

Panorama har i flere år været meget populær hos mange turister. Efter sigende skulle det være en hyggelig restaurant oppe af forbjerget med en skøn udsigt udover Alanya havn. Se mere på Panoramas FB-side.

Picasso

Der er 2 Picasso restauranter ejet af de samme, hhv. Picasso Restaurant & Bar på Kleopatra-siden og Picasso Port Á la carte ved havnen. Se mere på Picassos FB-side.

Mezze Grill

Mezze Grill åbnede i 2016 og fra start været en stor succes hos mange gæster. Jeg kender flere der har besøgt stedet og som beskriver maden som værende i topklasse. Jeg planlægger selv at besøge denne snarest og skal nok give en opfølgning når jeg har været der. Se mere på Mezze Grills FB-side.

Kasif

Endnu en restaurant på Kleopatra-siden som får meget ros og som altid er velbesøgt når jeg går forbi. Se mere på Kasifs FB-side.

Elite

Elite er en superhyggelig restaurant lige ved Damlatas parken. Restauranten er yderst velbesøgt hele året rundt og har eksisteret i mange år. Elite er den første restaurant jeg besøgte, da jeg rejste til Alanya for første gang i 2006 og er stadig et sted hvor jeg meget gerne tager hen. Se Elites FB-side her.

La Luna

Endnu en hyggelig restaurant ved Alanya havn. Se mere på La Lunas FB-side.

Ravza

Skal der spises mere traditionel tyrkisk mad, er Ravza er stort hit hos mange lokale og turister. Restauranten ligger midt i bazaren og skulle efter sigende have nogle ganske fornuftige priser. Se mere på Ravzas FB-side.

STAY

Restaurant ikke langt fra Alanyum shoppingcenter – se mere på STAY´s FB-side.

Dinner

Lækker kvalitetsmad og en hyggelig restaurant med god atmosfære – Dinner kan på nogen punkter sammenlignes med at være Alanyas svar på Noma. Se mere på Dinners FB-side.

Destino

Destino og La Viva Destino ligger begge nær Aquapark i Alanya og er stort tilløbsstykke for mange turister, men også mange af de fastboende der har bosat sig her.  Se mere på Destinos FB-side.

En Vie Beach

Hyggelig atmosfære, lækker mad og skøn udsigt over borgen – kan man forlange mere? En Vie Beach er både et hotel og restaurant og har en god kombination af tyrkiske og skandinaviske kunder – restauranten er da også yderst populær blandt flere danske kendisser. Se mere på En Vie Beachs FB-side.

EV

Beliggenhed midt i centrum af Alanya. Et godt besøgt sted af både lokale og turister. Restauranten har rigtig mange gengangere (både lokale og turister) og det er ikke uden grund. Servicen er i top og man føler sig velkommen fra første øjeblik man træder ind på restauranten. Desuden er der hver aften live musik fra kl 19.30, som er med til at skabe en god og medrivende atmosfære. Se mere på EV´s FB-side.

 

Som I næsten kan fornemme er det meget forskelligt, hvor meget jeg har kunnet skrive om de forskellige Alanya restauranter – hvilket til dels skyldes at nogle af dem kender jeg slet ikke eller også har jeg endnu ikke afprøvet dem. Jeg håber listen kan komme til gavn for flere og måske give jer lidt inspiration til hvor I kan nyde en lækker middag når I besøger Alanya.
8 thoughts on “Top 15 over Alanya restauranter”

  1. Enig i Villa Okan – samme som Marina, men bedre plads og mere hyggeligt (synes man sidder alt for tæt ved Marina). er kommet der gennem 7 år – samme tjenere og samme musiker (tyder på rigtig god personalepleje) – fantastisk mad 🙂 Og der bliver altid serveret flydende chokoladekage m/isblomt + frugt efter maden (og selvom man faktisk næsten ikke kan spise mere, så bliver det også spist). Altid et MUST, når vi er i Alanya 🙂

 1. Super facebookside!

  Jeg vil gerne anbefale Eskiv Ev. Ejeren hedder Caglar og er fantastisk. Super hyggelig gårdhave og lækker tyrkisk mad.

  Et andet tyrkisk sted er MiniMutfak. Lækker frokost for 10 lire inkl 0,5L vand.

  Hisar på bjerget er også god

  Barcelona er også et hyggeligt sted, dog mange turister

 2. Jeg har rejst til Alanya i snart 20 år.
  Min klare favorit restaurant ligger fuldstændigt horribelt lige ved siden af omfartsvejen der kører bagom alanya. Men kan man kommer over beliggenheden så får den absolutte bedste mad der.
  Restauranten hedder Haydar Usta Kebap Evi og der serveres ofte 6-7 forretter før din bestilling. Dette er inkluderet i prisen. Maden er grilmad og helt igennem fantastisk.
  Du vil dog ikke finde nogen turister her og du kan heller ikke få plankesteak her, men prøv deres Beyti Kebap, fantastisk!

  Med Venlig Hilsen

  NC

Skriv et svar