Jeg er blevet youtuber!

Jeg har gennem det seneste halve års tid filmet flere små film, både fra de ture jeg har været på, men også fra hverdagen her i Alanya. Jeg har noget tid gået og overvejet at begynde at ligge nogle af mine videoer på youtube. Det skal altså være en Youtube kanel, der er tilknyttet bloggen.

Men imens jeg har gået og leget med tanken, har min gode venindes datter (som jeg ser som min niece), halet mig indenom. Pigen bliver 8 lige om lidt, men i slutningen af 2016 sad hun stolt og sagde: “Ved du hvad Sanne? Jeg er blevet Youtuber.”

Pigen har længe set youtube-videoer fra både kendte og mindre kendte Youtubere og har en ven der er 1 år ældre som er Youtuber – så det skulle hun da også. Stolt som jeg er af hende, følger jeg hende selvfølgelig på Youtube og får med jævne mellemrum en besked om at nu er der en ny Youtube-video.

Min tanke var bare at ligge simple videoer op fra det skønne Tyrkiet, men der åbenbart gået mode i at være Youtuber. Hvor længe min venindes datter fortsætter med at synes det er sjovt, er svært at sige, lige nu gør hun det for hyggens skyld.

Jeg fascineres over så hurtigt børn lærer at forstå at bruge teknologien idag. Jeg husker selv jeg var omkring 11-12 år da vi fik vores vores pc i hjemmet. En god stationær, tlf-linjen der var spærret når man skulle på internettet og den irriterende lyd når der skulle oprettes forbindelse til internettet.  Men det var sejt at have en pc i hjemmet og lige pludselig åbnede den for en ny verden.

I dag har de fleste danske hjem minimum 1 pc (typisk en bærbar) og tablets og smartphones er da også normalt i mange hjem.Der er sket meget i forhold til den teknologiske udvikling de seneste 20 år, det er vildt, fascinerende og til tider også lidt skræmmende – for det går stærkt.

En stor del af min hverdag er idag bygget op om det digitale univers, hvor jeg blandt andet driver bloggen og andre hjemmesider. Jeg nyder selvfølgelig også at lave mange ting uden for det digitale univers. Bare på de sidste par år har jeg lært en masse nyt om det digitale univers i forhold til blog, SEO, opbygning af hjemmesider, branding, affiliate mm. Jeg elsker at opsnuse ny viden. Min viden udvides konstant i forhold til det digitale univers, men stadig er der så mange områder jeg ikke kender til. Nogle bestemmer jeg mig for at udforske og lære, mens andre må jeg bare sætte mig tilbage og sige jeg ikke kommer til at forstå…

Om bloggens youtube-kanal bliver en realitet i fremtiden, det må tiden vise…
1 Comment

Skriv et svar