Yoğurtlu patlıcan salatası - aubergine tzatziki, patlican ezmesi, aubergine tzatziki opskrift, tyrkisk mad, tyrkiske retter, tyrkiske opskrifter, alanya blog, alanya blogger, dansk i tyrkiet, dansker i tyrkiet

Yoğurtlu patlıcan salatası- aubergine tzatziki

Det er noget tid siden, at der har været en opskrift på bloggen. Det er der lidt en speciel grund til, som jeg desværre ikke kan komme ind på endnu. Men det betyder da ikke at I skal snydes her på bloggen – tværtimod – da jeg ved hvor glade I er for de tyrkiske opskrifter jeg ligger på.

Dagens opskrift er Yoğurtlu patlıcan salatası- aubergine tzatziki, som er en populær forret (meze på tyrkisk) i Tyrkiet, men den kan også bruges som tilbehør til en hovedret. Opskriften bliver på tyrkisk også omtalt som patlican ezmesi. Generelt er aubergine en meget populær spise i Tyrkiet, som bruges i rigtig mange retter.

 

Ingredienser til aubergine tzatziki (4 personer)

2-3 auberginer (afhængig af størrelse)

2 dl. græsk yoghurt

1-3 fed finthakket hvidløg (afhængig af hvor stærk du vil have den)

Saften fra ½ citron

1 spsk olivenolie

Salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Start med at grille auberginerne, enten i ovnen eller på en grill. Husk at prikke hul i auberginerne med en gaffel, inden de grilles, ellers kan du risikere at aubergine “springer” i ovnen. Bag auberginerne i ovnen ved 250 grader i ca. 20-30 min, til de er godt bløde – husk gerne at vende dem undervejs så de bliver ligeligt grillet/stegt.

Når auberginerne er færdige, skal de stå og køle inden skindet pilles af. Hak indmaden/kødet godt – gerne grofthakket og dræn dem gerne for ekstra væske.

Derefter blandes den med de øvrige ingredienser og smages til med salt og peber.

Drys evt. med lidt finthakket persille ovenpå.

OBS! Opskriften kan også sagtens laves uden yoghurt.




 

Skriv et svar