Yoğurtlu Havuç Mezesi, Gulerods tzatziki opskrift, tyrkiske opskrifter, tyrkiske retter, tyrkisk mad

Yoğurtlu Havuç Mezesi (Gulerods tzatziki)

For lidt tid siden inviterede jeg nogle forskellige skønne kvinder hjem til mig, for vi skulle eksperimentere med tyrkisk mad. Dagens/aftenens tema var tyrkiske mezer heriblandt Avokado salatasi, Ezme, Sigara börek, Hummus, Patlican Ezmesi (aubergine salat med yoghurt), Yoğurtlu Havuç Mezesi (Gulerods tzatziki).

17036700_10155045658232445_179413675_o

Opskrifterne var valgt efter hvad de forskellige hver især godt kunne tænke sig at eksperimentere med. Derfor er nogle af opskrifterne nogle har jeg tidligere skrevet om på bloggen, de andre vil komme lidt løbende over den kommende tid.

En af de opskrifter der stod højest på min liste var Yoğurtlu Havuç Mezesi (Gulerods tzatziki).For en del år siden smagte jeg den lækreste Yoğurtlu Havuç Mezesi og siden har jeg desværre fået nogle kedelige  udgaver. Jeg ville derfor gerne have afprøvet om det egentlig var så godt som jeg huskede. Jeg fandt en opskrift i Mit tyrkiske køkken af Rukiye Benli som inspiration, men har ændret den lidt så den passer med de ingredienser vi normalt har herhjemme. Og det lykkedes mig faktisk at få lavet en udgave der mindede utrolig meget i smagen af den jeg havde fået år tilbage.

16990316_10155045658062445_2076745477_o

 

Yoğurtlu Havuç Mezesi opskrift

2 store gulerødder

1-2 hvidløg

2-3 dl naturel yoghurt

Olivenolie

Salt

 

Fremgangsmåde

Start med at rive gulerødderne og hvidløg og steg det ved svag varme i lidt olivenolie.

16990101_10155045658107445_1238172920_o

Når det er ved at blive mørt sættes det til afkøling.

17036696_10155045658037445_272210685_o

Når det er kølet af, blander du det med yoghurt til det får en passende konsistens og til sidst smages det til med salt.

16990304_10155045658092445_1438771517_o

Velbekommen!




Skriv et svar