Vintertid er læsetid

For ikke så mange dage siden skrev jeg om fordelene ved vinteren her i Alanya – har du ikke læst det, kan du finde det lige her. Men en vigtig detalje som jeg ikke havde fået med på listen – var bøger. For mig er vintertid nemlig lig med læsetid. For når der først er mørkt og koldt, så er der ikke noget bedre en at sidde og grave sig godt ned under en lækker varm plaid og læse en god bog. Og her kan jeg vist ikke komme uden om at jeg er helt vild med krimier. Jeg har et par stykker liggende, men derudover står disse på min ønskeliste/liste over næste køb.

Selfies af jussi adler olsen

Jeg har længe været en stor fan af forfatteren Jussi Adler Olsen og været særligt begejstret for krimiserien om Afdeling Q. Jeg blev derfor ekstra glad da jeg så at der er udkommet en ny bog i serien, nemlig SELFIES. Jeg har selvfølgelig forlængst læst de første 6 bøger om Afdeling Q, som alle er blevet slugt på ganske kort tid. Jeg glæder mig derfor til at komme igang med denne – som pt står meget højt på ønskesedlen.

Bogen SELFIES handler om:

Det er kommet ledelsen for øje, at opklaringsprocenten i Afdeling Q ligger langt under det forventede. Beviset for det modsatte ligger hos Rose, som er sunket ned i en psykotisk sump, der trækker lange tråde ind i en mørk fortid. En fortid hvor en grum forbrydelse muligvis er begået.
Samtidig findes en ældre kvinde myrdet i Kongens Have og en gal bilist har indledt en dødelig jagt på unge kvinder, mens nye forbrydelser planlægges et helt andet sted. Er det urelaterede hændelser, eller ligger der en sammenhæng begravet et sted i forbrydelserne?
Carl, Assad og Gordon står over for et puslespil af større dimensioner end nogensinde, alt imens deres kollega Rose er i store problemer. Firkløveret har mistet et blad, men betyder det også, at heldet helt har forladt dem? Vil de undgå en lukning af Afdeling Q, og vil mordene i København nogensinde stoppe?

De første seks bøger i serien, Kvinden i buretFasandræberneFlaskepost fra PJournal 64Marco Effekten og Den grænseløse, har gjort Jussi Adler-Olsen til en af de mest læste og populære forfattere i såvel Danmark som internationalt. Indtil nu har serien solgt mere end 2,5 millioner alene i Danmark, mens Jussis bøger på verdensplan er solgt i over 14 millioner eksemplarer.

 


Øjesten af Jakob Melander – Vær med fra starten – 1. bind i en triologi

krimi øjesten jakob melander

Jeg elsker når jeg finder en ny krimiforfatter – især når jeg finder en dansk. Mest fordi handlingen finder sted på steder hvor man selv har været og derfor kan genkende scenen. Jakob Melander er ikke ny på krimiscenen, men det er først nu at jeg har fået øje på ham.

Om Øjesten: Under Besættelsen plejer en ung pige en engelsk pilots sår i en hemmelig kælder. Hun forelsker sig, men forholdet får fatale konsekvenser, der kommer til at række helt op i nutiden. Her ryster en makaber mordsag København. På Amager Fælled bliver en kvinde fundet myrdet. Liget er præserveret, og hendes øjne fjernet med kirurgisk præcision. Lars Winkler fra Københavns Politi er på sagen, og snart dukker endnu et lig op – pressen døber den spektakulære sag ´Ole Lukøje-mordene´.Øjesten er en krimi fra Københavns gader om familien og om ondskab gennem generationer. Øjesten er første del i trilogien om Lars Winkler: Enspænder, far, tidligere punker – og én af Københavns Politis bedste efterforskere.

Se flere krimier fra Jakob Melander her


Playground af Lars Kepler – en fritstående psykologisk triller

Krimi Playground Lars Kepler

Hvor langt vil du gå for at redde dit barn? Under en mission i Kosovo falder Jasmin Pascal-Andersons kommandoenhed i et baghold. Hun såres så hårdt af skud, at hendes hjerte holder op med at slå i næsten to minutter. Da hun kommer til bevidsthed, ved hun, hvad der venter efter døden: Hun har en klar erindring om en voldshærget kinesisk havneby, et sted, der er langt farligere end noget andet, hun har oplevet. Men ingen tror på hende. Fem år senere er hun blevet alene med sin søn, Dante. Han involveres i en voldsom ulykke og kvæstes så hårdt, at lægerne må standse hans hjerte for at kunne operere ham. Jasmin ved, at drengen umuligt kan kæmpe sig tilbage blandt de levende fra det sted, der stadig hærger hendes tanker. Især ikke, hvis han havner på legepladsen – det sted, de kalder Playground.

Hun må følge efter ham. Playground er en psykologisk thriller om, hvor langt man er villig til at gå for at redde sit barn.


Svalens Graf af Sissel-Jo Gazan – en selvstændig fortsættelse af Dinosaurens Fjer

krimi svalens graf Sissel-Jo Gazan

Jeg er kæmpefan af Sissel-Jo Gazans evne til at skrive om det støvede institut og universitets univers, på en både jordnær og fascinerede måde. Kedelige forskertyper i Fjällräven “uniform” bliver inspirerende hovedpersoner i et spændende miljø, når Sissel-Jo Gazan kommer til tasterne.

Sissel-Jo Gazan fik i 2008 et stort bestsellergennembrud med Dinosaurens Fjer. Bogen er læst af over 110.000 læsere herhjemme, blev valgt som ´Årtiets krimi´ af Danmarks Radio og er oversat til 16 sprog.

Svalens graf er en passioneret relationsroman og en intelligent videnskabskrimi om en rystende sandhed, som den unge biolog Marie Skov opdager i de data om børnevaccinationer, hendes professor indsamlede i Afrika, inden han begik selvmord. Politimanden Søren Marhauge nægter at lukke sagen som et selvmord og bevæger sig mildest talt tæt på grænsen for lovligt politiarbejde i forsøget på at forstå sagen. Han nærmer sig også det store spørgsmål: Er det altid godt for mennesket at vide, hvad det egentlig var, der skete engang?


Dødvægt af Elsebeth Egholm – seneste nyt om journalisten Dicte Svendsen (også serie på TV2)

krimi dødvægt Elsebeth Egholm

Dicte er sammen med Bo og hans fotoelever på vej til Gozo. De bliver undervejs vidner til at en båd med flygtninge kæntrer mange mennesker drukner og bliver sårede. Dicte kæmper med sin jalousi over Bo’s tætte forhold til eleven Natascha men Bo forsøger forgæves at berolige Dicte. Natascha og Bo tager en dag på opdagelse på Gozo uden at meddele det til nogen og pludselig er Natascha og Bo forsvundet. Hvad er der sket med dem?

Skriv gerne en kommentar, hvis du har nogle gode bøger du kan anbefale.
Indlægget Vintertid er læsetid indeholder affiliatelinks

Inspiration: Alletiders Gave

Skriv et svar