Ulovligt ophold i Tyrkiet

Siden jeg flyttede til Tyrkiet for lidt over 8 måneder siden, har jeg hørt historien flere gange. Historien om danskere der lever fast hernede, men som ikke har en opholdstilladelse og dermed har et ulovligt ophold i Tyrkiet. Der forlyder historier om folk i de fleste aldre, enlige, par med eller uden børn og folk der har investeret i bopæl hernede.

Jeg undres hver gang og forstår ikke hvordan de tør. Jeg tænker nogle af dem måske er på flugt evt på grund af kriminalitet eller skjuler sig af andre årsager. Nogle har måske bare ikke fået søgt om opholdstilladsen i tide, og er bange for konsekvenserne for hvis det bliver opdaget. Uanset hvad så opholder de sig her ulovligt.

Personligt ville jeg slet ikke have nerver eller samvittighed til at befinde mig her ulovligt. 1. Tænk hvis jeg blev fanget. 2. Uden en opholdstilladelse er det svært at få hjælp af f.eks. Politi, hospitaler og offentlige myndigheder.

Mit råd til alle der ønsker at være her længere tid, få styr på den opholdstilladelse og lig jer ikke ud med det tyrkiske system. Ønsker du at søge opholdstilladelse, så kan du få god og professionel hjælp til det hos Alanyadk.dk

Jeg har fundet lidt generel info om ophold i Tyrkiet til jer:

GENERELT OM INDREJSE
Hvis du er dansk statsborger, kan du opholde dig i Tyrkiet i op til 90 dage (inden for en 180-dages periode) uden visum.

Fra 1. januar 2015 skal alle udlændinge, der ønsker at indrejse i Tyrkiet, have et pas der er gyldigt mindst 60 dage efter udløbet af deres visumfri periode, visum eller opholdstilladelse. Hvis du er dansk statsborger, skal dit pas derfor være gyldigt 150 dage (90 dages visumfri periode + 60 dage, ca. 5 måneder) fra den dag, du indrejser i Tyrkiet.

Hvis dit pas er gyldigt i kortere tid, vil du blive afvist ved ankomsten til Tyrkiet – og du vil blive returneret med førstkommende fly til Danmark.

OPHOLDETS VARIGHED
Som dansk statsborger må man opholde sig visumfrit i Tyrkiet i maksimum 90 dage (evt. flere ophold) i en 180-dages periode. Hvis man ønsker at opholde sig i Tyrkiet i længere end 90 dage, skal der ansøges om opholdstilladelse.

For hver dag man opholder sig i Tyrkiet skal man således tælle 180 dage baglæns. I løbet af denne 180-dages periode må man ikke have mere end 90 dages ophold.

180-dages perioden starter den dag, man indrejser i Tyrkiet (dvs. ved første indrejse).

Eksempel: Hvis man er indrejst i Tyrkiet den 15. juli 2015, vil man indtil den 10. januar 2016 kunne opholde sig samlet set i 90 dage inden for denne 180-dages periode.

Hvis man opholder sig ulovligt i Tyrkiet (dvs. i over 90 dage inden for en 180-dages periode), kan man straffes med bøde, evt. fængsel samt udvisning eller indrejseforbud i Tyrkiet i en længere periode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *