Tyrkiske småkager med tahin – Tahinli Kurabiye

Tyrkiske småkager med tahin – Tahinli Kurabiye

Er du vild med småkager og eksperimentere i det tyrkiske køkken? Så bør du prøve at lave disse tyrkiske småkager med tahin, på tyrkisk kaldet tahinli kurabiye.

Disse tyrkiske småkager med tahin er blandt nogle af de første tyrkiske småkager, jeg har bagt og som jeg rent faktisk har været fan af. Jeg har altid synes at de tyrkiske småkager var spøjse. Fra Danmark er jeg vant til danske småkager, der gerne skal være søde, evt. krydret, sprøde og smage af “hygge”. Mange af de tyrkiske småkager jeg er stødt på gennem tiden, er salte småkager og det er bare ikke det samme. Den eneste fordel er da at man ikke spiser for mange på en gang.

Hvad er tahin?

Hvis du ikke kender tahin, så lad mig starte med at forklare det. Tahin eller tahini er fremstillet af ristede sesamfrø. Det kaldes også for sesampasta og anvendes meget i Mellemøsten og Nordafrika.  Tahin har en skøn nøddeagtig smag. Tahin kan efterhånden fås hos de fleste supermarkeder eller du kan finde det her hos Helsebixen (reklamelink)

Herhjemme har vi næsten altid tahin i skabet, som vi bruger til hummus, kabak tatlisi eller hjemmelavet tyrkisk nutella – en kombination af pekmez (vindrue- eller johannesbrødssirup) og tahin.

Denne opskrift er en grundopskrift, der kan varieres på mange forskellige måder. I de fleste tyrkiske udgaver af tahinsmåkager er der tilsat hakkede valnødder, eller en blanding af valnødder og hasselnødder. Men nødder kan sagtens undlades eller du kan bruge dem som dekoration, lige som jeg har gjort.

Opskrift på tyrkiske småkager med tahin

Ingredienser (30-40 stk)

1 dl tahin

1 dl rapsolie

1/2 dl flormelis

1 tsk vaniljepulver

1/2 tsk bagepulver

Ca. 4 dl mel

Tilsæt evt. hakkede nødder/valnødder, revet citronskal eller lidt hakket chokolade

Fremgangsmåde:

Start med at tænde ovnen på 180 grader (varmluft).

Rør tahin og olie godt sammen med flormelis, vaniljepulver og bagepulver. Tilføj melet lidt efter lidt og ælt dejen til en blød og smidig masse, i Tyrkiet vil man sige at dejen skal have konsistensen som en øreflip.

Form derefter småkagerne i en størrelse på 2-3 cm i diameter. Evt. lidt større, hvis du ønsker at dekorere med valnødder. De skal helst ikke være for store, så bliver de lidt tørre (efter min mening).

Kom dem derefter i ovnen i ca. 15-20 minutter. Lad dem køle af. Server dem sammen med tyrkisk te.

Istedet for valnødder kan chokoladestykker eller hakket chokolade tilsættes.

 

Eller de kan laves uden nødder, som her.

SE OGSÅ; Tyrkisk kaffe opskrift

SE OGSÅ: Tyrkiske småkager med æblefyld

SE OGSÅ: Sunde romkugler med dadler

 




 


error: Content is protected !!