Tyrkisk morgenmad

En ting der skal opleves når man er i Tyrkiet er en tyrkisk morgenmad, som på tyrkisk hedder serpme kahvalti. Serpme kahvaltı består af af en masse forskellige, små, lækre og friske anretninger, der næsten mætter øjnene før munden.

Jeg er selv stor fan af serpme kahvalti og som med jævne mellemrum nydes med kæresten, venner og besøgende fra Danmark. Jeg har flere gange gennem årene fået spørgsmålet om hvordan en rigtig tyrkisk morgenmad ser ud og hvad tyrkerne spiser til morgenmad i hjemmet.

Jeg har derfor fundet lidt forskellige billeder frem med billeder fra lidt af den morgenmad,jeg fik mens jeg var hos svigerfamilien.  Jeg tænker normalt ikke over at tage billeder oven den morgenmad vi spiser herhjemme og oftest ender jeg også med at spise morgenmad alene og så bliver det blot til en omgang havregryn. IMG_4668

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Somregel er der æg (hårdkort, æg med sucuk, omelet, scramled eggs, spejlæg osv., mulighederne er mange) og ved siden af er der tilbehør som agurker, tomater, oliven og ost, for ikke at forglemme at det serveres med det hvide brød, som tyrkerne er glade for at spise til alt og dertil drikkes der cay (tyrkisk te). På de viste billeder er der 2 slags ost, marmelade, honning og nutella, her er der lidt kommet ekstra på bordet, da jeg skulle forkæles.

Morgenmaden kan også bestå af en omgang menemen, som serveres med brød og måske lidt agurk og tomat.

Men en tyrkisk morgenmad kan også bestå af f.eks. börek, pogaca, sigara börek eller simit, serveret med lidt forskelligt tilbehør 18049818_10155219991537445_1082646690_o

18052043_10155219991532445_151744873_o Som I kan se er mulighederne mange. Oftest spises morgenmaden i løbet af formiddagen og mange tyrkere spiser godt igennem ved morgenmaden da de både ser det som en morgenmad og frokost – man kan vel kalde det en slags brunch.

4 Comments

        1. Jeg skal nok være på udkig efter en opskrift på brødet. Men jeg har endnu ikke mødt eller hørt nogen der bager det selv. Hvilket nok skyldes at det er så billigt at købe færdigbagt, hvert fald i Tyrkiet.

Skriv et svar