tyrkisk bryllup, gave til tyrkisk bryllup, bryllup i tyrkiet, hvordan foregår et tyrkisk bryllup, alanya bryllup, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, dansk i tyrkiet
Alanya Alle indlæg Hverdag

Tyrkisk bryllup og bryllupstanker

Bliver du nogensinde inviteret med til et tyrkisk bryllup. Så sig ja, det er en speciel oplevelse, som du ikke bør snyde dig selv for.

Dem af jer der følger med på min Instagram profil, har nok ikke kunne undgå at se at jeg igår deltog i et tyrkisk bryllup. Et bryllup hvor en af partnerne fra Steffany Diamond, blev gift med sit livs udkårne.

Tyrkiske bryllupper

En ting jeg for længst har lært om tyrkisk bryllupper er at der er stor forskel på dem alt afhængig af hvor brudeparret kommer fra, deres budget, om det er er et traditionelt eller religiøst bryllup mm. Hvis der er mænd og kvinder med til det samme, er det et traditionelt og kulturelt bryllup og ikke et religiøst. Er det et religiøst bryllup er mænd og kvinder typisk opdelt. De fleste bryllupper jeg har været til, har været nogle af de lidt større og mere vestligt orienteret der er blevet holdt på et hotel, bryllupssalon mm. Her har der typisk været dækket fint op og som gæst har man kunne sætte sig nogenlunde hvor man ville, typisk er der afmærket pladser til familiemedlemmer og venner der står familien nært.

Gårsdagens tyrkiske bryllup

Brylluppet fandt sted på Banana Beach hotel, som sjovt nok også er det sted jeg sidst var til et tyrkisk bryllup. Stedet danner smukke rammer for et bryllup, med havet, forbjerget og Alanya borgen i baggrunden. Området var smukt dekoreret og der var lagt op til en aften i kærlighedens tegn. Rundt omkring på bordene stod der alverdens forskellige mezer (tyrkiske forretter), som folk kunne spise af indtil maden blev serveret senere på aften. Til dette bryllup var der også alkohol betalt af brudeparret, jeg har været til flere tyrkiske bryllupper hvor der ikke blev serveret alkohol af religiøse grunde – et enkelt bryllup kunne folk selv købe alkohol. Ved gårsdagens bryllup manglede der bestemt ikke mad. Maden er ikke det vigtigste til et tyrkisk bryllup, til gengæld snakkes og danses der rigtig meget. Ved et tyrkisk bryllup er det normalt at gæsterne kommer tidligere og dermed venter i spænding på at brudeparret gør deres entre. De fleste gæster ankom før solnedgang og efter solnedgang ankom brudeparret. Ved deres ankomst, var det tid til vielsen, som foregik foran de deltagende. Da der var inviteret omkring 1000 gæster og dermed var masser af borde, var der sat skærme op, så folk kunne følge vielsen fra deres pladser. Efter vielsen, var det tid til at brudeparret skulle danse deres første dans som ægtepar. tyrkisk bryllup, gave til tyrkisk bryllup, bryllup i tyrkiet, hvordan foregår et tyrkisk bryllup, alanya bryllup, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, dansk i tyrkiet Og derefter var det tid til at diverse gæster kom på dansegulvet og fejrede ægteparret. Aftenen var en hyggelig aften i godt selskab og god underholdning.  

Et spørgsmål jeg gennem tiden har fået af flere, er hvad giver man i gave til et tyrkisk bryllup?

Svaret er typisk guld og penge. En af de kendte traditioner til tyrkiske bryllupper er guldmønter, som skal gives til bruden og gommen som et symbol på fremtidig velstand og lykke. Farven rød spiller en vigtig rolle til tyrkiske bryllupper. Det er en arv fra den østlige kultur. Som en ceremoniel begivenhed bindes røde silkebånd fast til guldmønter. Der sættes en sikkerhedsnål fast i båndet, og det er meningen, at gæsterne under bryllupsfesten skal sætte disse guldmønter fast på både brud og gom.

Mine egne bryllupstanker

Aftenen fik mig også til at tænke på hvordan et evt. bryllup skal foregå, når vi en dag skal giftes. Økonomisk er vores budget for et bryllup ikke nær så stort og selv hvis pengene var til det, ville jeg meget hellere bruge flere penge på en lang bryllupsrejse. Det kan vist ikke komme bagpå nogen at jeg elsker at rejse og den glæde deler jeg heldigvis med min bedre halvdel.Skal vi holde bryllup, vil det helt sikkert blive mere dæmpet, ikke nær så mange gæster og hvor vi har mere tid til at hygge med hver enkelt gæst.