Topdeck cave restaurant i Göreme

Den bedste spiseoplevelse på vores ferie i Kappadokien skulle vise sig at være på Topdeck cave restaurant i Göreme.

På vores anden aften i Göreme havde vi bestilt bord på Topdeck cave restaurant og ærligt må jeg indrømme at vi var lige ved at melde afbud i sidste øjeblik pga. træthed, da vi havde haft nogle begivenhedsrige dage i Kappadokien. Men da vi fik kigget en ekstra gang på kortet og kunne konstatere at restauranten lå i en af de små sidegader i nærheden af hotellet, blev vi enige om at tage afsted. Og det skulle vise sig at det kom vi ikke til at fortryde.

Restauranten lå rigtig nok meget kort fra hotellet og ude fra set, så den ikke så meget anderledes ud end mange af de andre restauranter vi havde set. Men så snart vi trådte ind af døren og begyndte at gå ned af trappen, var det tydeligt at fornemme at denne restaurant var anderledes bygget op, for man træder rent ud sagt ind i en hule, indrettet med gamle antikviteter.

Vi blev anvist til vores bord og allerede sammen med menukortet, fik vi serveret noget lækkert brød sammen med en lille portion champignionsuppe, som var yderst velsmagende og det var tydeligt at den var lavet med hjertet. Allerede der blev vi enige om at det var godt vi var kommet afsted og resten af aftenen bekræftede det kun.

Ligesom på Nostalji restaurant oplevede vi her et simpelt og unikt menukort, hvor hver ret var nøje udvalgt og lavet med lokale råvarer. På restauranten blev der også solgt forskellige lokale vine fra Kappadokien. Vi er begge stor fan af mezer (tyrkiske forretter) og startede med at bestille en platte med forskellige mezer, hvor der var lidt for vores begges smag.

Tallerknerne med forskellige mezer findes i forskellige størrelser og man kan også bestille dem separat.

Til hovedret bestilte jeg en vegetarret, imens min bedre halvdel fik lammegryde. Begge rettet blev serveret sammen med bulgur pilavi.

I bund og grund simpelt mad, men det var veltilberedt og smagte fantastisk. Og det var tydeligt at glæden var stor ved alle bordene. Imens vi sad der kom der mange ind og spurgte på et ledigt bord, så når der var nogle gæster der gik, gik der ikke mange øjeblikke, før bordet atter var fyldt.

Restauranten der har 10 borde, 6 normale borde midt i rummet og så 4 lave borde langs bagvæggen, hvor man sidder på puder på gulvet og spiser, er oprindeligt en gammel stald. Stalden er opført for mange år siden af den nuværende ejers bedstefar, dengang blev stalden brugt til opstaldning af familiens dyr, mens familien boede i et hus ovenpå, som bedstefaderen også selv havde bygget.

Den tidligere stald + hjemmet ovenpå er i dag ejet af barnebarnet Mustafa, hans kone og børn. Det er knap 6 år siden at Mustafa startede restauranten, der er indrettet i en autentisk og hyggelig stil, der passer til hulen og generelt til området. Mustafa var selv til stede i restauranten, mens vi var der og var god til at sørge for at alle gæster var glade og tilfredse. Vi inviterede ham til at sidde lidt sammen med os, hvor vi fik familiehistorien, snakkede lidt om seværdigheder i Kappadokien, vin og mad fra Kappadokien mm.

Topdeck restaurant ligger i en cave/hul og en ting du kan være sikker på når du træder ind i hulen, er at din internetforbindelse bliver meget svag eller forsvinder helt. Så du kan ikke andet end være tilstede, nyde de skønne omgivelser og sanseindtryk i form af smuk, velduftende og velsmagende mad. Når jeg ikke har taget flere billeder, skyldes det at vi simpelthen bare lød os opsluge af omgivelserne og atmosfæren.

Det er bestemt ikke sidste gang at jeg har besøgt Topdeck restaurant! Er du/I på de kanter, kan jeg kun anbefale jer at tage forbi. Men husk at reservere bord på forhånd.

 

Ønsker du at besøge Top Deck Restaurant er adressen her:

Hafiz Abdullah Efendi Sokak No: 15

Göreme 50180, Tyrkiet

+90 384 271 24 74

Indlægget Topdeck cave restaurant i Göreme indeholder affiliatelinks