Ting jeg ikke forstår i Tyrkiet

Der er ingen tvivl om at jeg er glad for Tyrkiet og jeg nyder den hverdag jeg har her.

Men samtidig er der nogle ting jeg ikke forstår i Tyrkiet og som jeg nok bare ikke kommer til at forstå – omvendt så er der nok så mange ting de kære tyrkere aldrig kommer til at forstå ved os danskere og derudover vil der nok også være nogle ting som begge lande/kulturer kunne lære af hinanden.
Her er nogle af de ting jeg ikke forstår i Tyrkiet – nogle er skrevet med et glimt i øjet, andre er mere seriøse:

  • Jeg har mødt MANGE tyrkere, der mener at det er bandlyst at indtage fisk og mælkeprodukter ved samme måltid, ja helst samme dag – for sker det bliver man meget syg! Ingen af dem jeg har mødt har endnu prøvet teorien af, men har fået det af vide fra barnsben.
  • Hvis man spiser yoghurt bliver man træt! En god veninde har flere gange hørt det fra flere af hendes tyrkiske kollegaer, hvis de er blevet trætte i løbet af arbejdsdagen. I DK, ville vi nok bare sige vi var gået sukkerkolde – men næste gang du bliver træt i løbet af dagen, skulle du måske overveje om det var pga. den yoghurt du spiste til morgenmad eller frokost.
  • Antallet af passagerer både på scootere og i biler – princippet jo flere, jo bedre lever i bedste omgående. I bund og grund, kan jeg være ligeglad, men det er jeg ikke når det gælder børnenes sikkerhed. Jeg får så ondt i maven hver gang at jeg ser spædbørn og børn der er kommet med på scootere, ligesom jeg kan få ondt i maven over små børn der sidder på skødet af mor/far eller anden familie medlem i bilen imens der køres. Synet af en far, der sidder med barnet på skødet, imens han styrer bilen med hjælp fra barnet, er desværre heller ikke unormalt. Generelt er autostole et sjældent syn i tyrkiske familiers biler.
  • Skrald – hold fast hvor er der mange tyrkere der smider deres skrald alle steder uden omtanke for natur og miljø.
  • Tyrkernes indstilning til tidsaftaler. Man skal ikke være længe i Tyrkiet for at indse at de har en anden tilgang til tiden. Det kan både have sin charme og gør også man ikke selv skal være så undskyldende hvis man kommer for sent, for det tages der ikke så stor notits af. Omvendt kan det være ekstremt frustrerende hvis man har en vigtig aftale.
  • At tyrkere fylder te i deres små børns sutteflaske. Teen er som oftest blandet op med en masse sukker. 1. Hvad er der galt med vand? 2. Hvor har jeg dog set mange små børn som har fået sorte tænder pga al den te og manglende tandpleje.
  • Forskel på priser for turister og lokale. Selvfølgelig er der en del virksomheder der har faste priser, men desværre er det ikke altid tilfældet.

Skriv gerne en kommentar, hvis du har noget at tilføje til listen.
2 Comments

  1. Da min sønn ble født på et sykehus i Izmir, ble han gitt the med sukker med teskje, idet min produksjon ikke var kommet igang. Han er født 11. Juli og det var varmt!

  2. Jeg kan godt komme med en ting jeg ikke forstår ved Tyrkiet hvordan kan tyrker finde på at holde en kæmpe løve i sit hus hvor der bor andre mennesker lige ved siden af, det sker ikke i Danmark

Skriv et svar