Sunde tyrkiske romkugler med græskar

Sunde tyrkiske romkugler med græskar

Har du også en sød tand? Så bør du prøve at lave disse lækre sunde tyrkiske romkugler med græskar. De kræver få ingredienser og smager himmelsk.

For lidt over en måned siden, blev jeg kontaktet af kostvejlederen Henriette Horne om en opskrift på tyrkiske romkugler med græskar (på tyrkisk kabak topları tarifi). Jeg havde ikke selv en afprøvet af slagsen, men fik hurtigt fundet frem til flere opskrifter på Youtube, som jeg sendte afsted.

De fleste af de opskrifter jeg kunne finde, indeholdte desværre en del sukker. Henriette besluttede sig derfor for at eksperimentere med romkuglerne, for at finde et sundere alternativ.

Få dage efter var jeg igen kontakt med Henriette pga. en anden opskrift og imellem tiden havde hun nået at få lavet en sundere udgave af de tyrkiske romkugler, som jeg nu har fået lov at dele med jer her på bloggen.

Så snart jeg har mulighed for det, skal jeg nok få taget et bedre billede af de lækre romkugler. På det nuværende billeder ses 2 slags sunde romkugler, hhv. med græskar og avokado.

De fleste danskere forbinder nok græskar med halloween og hjemmelavede græskarlygter.

Græskar er en populær efterårsspise i Tyrkiet, størstedelen dyrkes i Middelhavsregionen, pga. de lune temperaturer. Græskarkødet bruges til madlavning og desserter. Græskarkernerne tørres og ristes inden de spises som snack, med eller uden salt.

Der er mange fordele ved at spise græskar, blandt andet er græskar rig på A-, B- og C-vitaminer og skulle eftersigende være godt til at nedsætte blodtrykket. Desuden indeholder græskar 90 procent vand og derfor få kalorier. Det betyder, at du med god samvittighed kan bruge græskar i din madlavning.

Ingredienser

200 gram græskar

100 gram mandelmel

50 gram hakkede valnødder

50 gram afskallede hakkede hasselnødder

1 spsk sukrin eller stevia

20 gram hakket chokolade

Kokos

 

Fremgangsmåde

Start med at bage græskar i ovnen til det er mørt. Når det er mørt tages det ud af ovnen, moses og derefter skal det have lov at stå og køle.

Når græskarmosen er afkølet, blandes det med mandelmel, nødder, sukrin/stevia og hakket chokolade.

Og til sidste trilles romkuglerne i kokos.

 

Opskriften og billedet er efter aftale lånt af Kostvejleder og sundhedscoach Henriette Horne, som på hendes hjemmeside deler flere spændende opskrifter. 

Ønsker du at dele en tyrkisk opskrift med bloggen er du altid velkommen til at kontakte mig på Facebook eller via email danskityrkiet@gmail.com

SE OGSÅ: Sunde romkugler med dadler




 


error: Content is protected !!