Sigara Börek opskrift

Så blev det igen tid til endnu en tyrkisk opskrift, og jeg kan godt garantere jer at flere er på vej.

Sigara Börek er nem at lave og ideel at servere som en nem forret.

Ingredienser:

1 pk. filo dej

250 g. feta ost

1 æg

1/2 bdt. persille

2.5 dl. solsikkeolie

Fremgangsmåde:

Start med at mase feta osten med en gaffel. Hak persillen fint og bland med feta osten. Tilsæt herefter æggeblommen (gem æggehviden, da den skal bruges senere) og bland det godt sammen. Læg et lag af dejen på en flad overflade.  Skær filodejen i store trekanter. Tag 1 (evt 2) lag dej, og læg en teskefuld fyld på på trekantens bredeste stykke. Fold siderne ind og rul dejen i form som en cigar. Fugt kanterne let med æggehviden, og tryk dem fast med fingerspidserne. Steg rullerne i varm olie til de er gyldenbrune. Læg de færdige osteruller på et fedtsugende underlag og server dem varme.

Hvis du har mod på det, så prøv dig evt frem med andet indhold. Jeg lavede for nyligt en variation med revet ost og lidt krydderi.

Skriv gerne hvis du har prøvet dig frem med andet fyld, det er altid rart at få lidt ny inspiration til madlavningen.




 

Kilde: AlanyaDK

 

4 tanker om “Sigara Börek opskrift

    1. Hej Linda, ja det kan du sagtens gøre. Jeg plejer selv at lave en større portion af gangen og nedfryse dem. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *