Opførsel på sociale medier

Jeg faldt fornyeligt over et ældre indlæg på Dan Rachlins blog, der omhandlede opførsel på de sociale medier, som jeg synes er værd at tænke over. Jeg oplever selv at mange bruger de sociale medier, uden måske lige at tænke over at der sidder nogen på den anden side, der bliver såret af de skrevne ord. Der findes f.eks. flere FB-grupper omhandlende Alanya, som jeg holder mig langt væk fra. Hvorfor? Fordi tonen simpelthen er for hård og der ikke er plads til alle. Vi behøver ikke alle at have de samme holdninger, det ville da kun gøre livet kedeligt, men derfor kan man godt vise respekt og opføre sig som et ordentlig menneske.

Uddrag af Dan Rachlins indlæg:

Tonen på de sociale medier og ude i ‘det virkelige liv’ kommer ikke ud af ingenting.
Den kommer ud af dårlig opdragelse og mangel på empati og forståelse for andre mennesker.
De fleste, også dem der leverer en sviner eller et megagrimt prædikat nærmest out of nowhere, reagerer faktisk, hvis den de sviner påpeger, at det blev man ked af.
“Jeg tænkte mig ikke om”. “Jeg har haft en dårlig dag, undskyld” eller “Jeg mente det ikke sådan”.
Dårligt opdragede mennesker, ved ikke altid at de er dårligt opdragede.
Socialt handicappede mennesker kender ikke til en normal omgangstone. De skal have det at vide, at ord kan såre.
At grimme ytringer sidder fast.
Det skal de have at vide af dem der bliver svinet til. Og hvis de ikke selv har modet, så af omgivelserne, af os!.
Sig fra!
Skriv fra!
Ord har konsekvenser.
Og husk så i øvrigt at vi midt i kampen, for at finde den rigtige omgangstone, ikke skal springe i den anden grøft. Vi har en tendens til at blive hysteriske i vores kamp, for at ændre noget. Vi må godt tale og skrive kontant.


1 Comment

Skriv et svar