Ferielæsning: Og bjergene gav genlyd

Endnu en bog som man har svært ved at lægge fra sig når man først er gået i gang. Har du ikke læst denne “Og bjergene gav genlyd” kan jeg kun anbefale dig at komme i gang. Bogen er skrevet af Khaled Hosseini som har fantastisk måde at fortælle historier på.

“Og bjergene gav genlyd”er en stærk og bevægende familiehistorie som fortælles gennem flere generationer. Bogen handler om forholdet mellem søskende, nære venner og slægtninge og om hvordan de valg de foretager påvirker hinanden og fremtiden.

Bogen tager sit udgangspunkt i Afghanistan. I bogen er der flere historier, fortalt af forskellige personer, men fælles for alle fortællingerne er at de på en eller anden måde har en sammenhæng i historien om søskendeparret Abdullah og hans lillesøster Pari.

Abdullah og Pari bor sammen med deres familie i et fattigt område af Afghanistan.

En dag tager deres far dem med til Kabul for at besøge deres onkel. I Kabul sælges Pari af økonomiske årsager til en rig barnløs familie. Herfra starter en livslang historie om savn, kærlighed og familiebånd.

Bogen er rigtig godt skrevet og man kan ikke undgå at blive følelsesmæssigt påvirket. Khaled Hosseini er en utrolig dygtig forfatter og jeg nyder hans måde at fortælle på og give et indblik i en hverdag som på ingen måde ligner vores. Det er en uforglemmelig fortælling om at være menneske og om at finde et stykke af sig selv i en anden.

Khaled Hosseini står blandt også bag disse bøger:

Drageløberen 

Under en strålende sol.

Bøgerne er usammenhængende, så behøves derfor ikke læses i rækkefølge. Jeg har læst alle 3 og alle står skarpt i mine hukommelse, jeg kan kun anbefale jer at læse dem!
Indlægget Og bjergene gav genlyd indeholder affiliatelinks

Skriv et svar