Nytårsaften i Alanya

Hvor skal du fejre nytårsaften? For mit vedkommende, blev juleaften fejret i Alanya og det samme gør sig gældende med nytårsaften.

Jeg er kommet i Tyrkiet i mange år, men sidste år var faktisk første gang at jeg fik mulighed for at opleve en nytårsaften i Alanya. Og ærligt så vidste jeg ikke rigtigt hvad jeg skulle forvente. Når jeg snakkede med folk omkring mig, havde de 2 forskellige holdninger. Enten fejrede de nytårsaften og gav den gas, eller også var det bare en helt almindelig aften.

Nytårsaften er lidt sjov størrelse her. For i Tyrkiet tror man nemlig ikke på at julemanden kommer juleaften, tværtimod tror man at han kommer nytårsaften. Da vi er vokset op med at julepynt hører sig til julen, er det altså meget mærkeligt at se det brugt til nytårsaften, hvor det ikke er unormalt at byens aften gadesælgere sælger f.eks. nissehuer. Det er lidt af et særsyn, hvis man ikke er vant til det.

Fyrværkeri er heller ikke brugt i samme grad, som vi er vant til fra Danmark – tværtimod. Sidste år oplevede jeg ca. 10 min fyrværkeri ved havnen og det var så det. Om der blev fyret af andre steder i byen, kan jeg af gode grunde ikke svare på. Men jeg sad sammen med nogle forskellige tyrkere, da nytåret blev skudt ind og den ene kunne fortælle at det er langt fra alle steder der bliver fyret fyrværkeri af i Tyrkiet. Flere steder bliver det kun gjort pga turisterne og nogle steder er det forbudt. Og så er der selvfølgelig de større byer i landet, hvor fyrværkeriet varer noget længere tid.

Som skrevet tidligere, så er der meget forskelligt hvor meget folk går op i nytårsaften. For dem der gerne vil fejre dagen, er det meget normalt at det fejres rundt på Alanyas mange restauranter – der i aftenens anledning har lavet en special menu enten med eller uden drikkevarer. Det anbefales at bestille bord, hvis man ønsker at fejre nytår på en restaurant. Og vil man ud at gøre Alanyas byliv usikkert, er der også rig mulighed for det. Her kan det igen være en fordel at bestille et bord (hvis det er muligt), for nytårsaften er som oftest en aften hvor der er proppet på de åbne barer og diskoteker.

Min nytårsaften i år starter på EV restaurant i fællesskab med en god veninde og så må vi se hvad aftenen byder på. EV restaurant som er en af mine favorit restauranter i Alanya, har normalt et super lækkert menukort og hyggelig atmosfære. Men denne aften bliver der gjort noget mere ud af det, hvor der serveres en special designet nytårsmenu.

Ev-restaurant

Du kan finde Ev Restaurant her: Ataturk Street No: 8, Alanya.

Restauranten tilbyder gratis pick-up service. Ønsker du at reservere bord og evt pick-up ring da på tlf nr: +90 538 255 57 59 eller +90 545 511 10 51. Eller kontakt dem her på Facebook.

Hvad med dig? Hvor og hvordan skal din nytårsaften fejres?

 

 

Skriv et svar