Nytårsaften i Alanya 2017

Leger du med tanken om at fejre nytårsaften i Alanya i år?

Jeg er medlem af en del forskellige Alanya-grupper på Facebook, og jeg kan se at en del leger med tanken om at fejre nytårsaften i Alanya 2017.

Det første skridt hvis man ønsker at fejre nytårsaften i Alanya og ikke allerede befinder sig er at finde flybilletter og et ledigt hotel. Da det er uden for sæson er der ikke lige så mange fly og hoteller at vælge imellem. Kan du ikke finde et hotel, kan jeg anbefale dig at Kleopatra Blue Life Apart – hotel med lejligheder der har åbent hele året rundt, hotellet drives af det skønneste værtspar. Men der er selvfølgelig også mange andre hoteller der har åbent. Alternativ kan du/I også overveje om I skal leje en ferielejlighed.

Pegasus og Turkish Airlines har fly til Tyrkiet hele året, skal du finde billet, kan du starte din søgning ved at kigge på deres hjemmesider. Men efter min mening er det bedre at starte med at søge på Momondo eller Skyskanner, da de mange tilfælde har vist sig at være billigere end end at bestille direkte ved flyselskabet.

Momondo er en side der hjælper dig med at booke fly, hotel og bil på tværs af tusindvis forskellige flyselskaber og rejsesider. Jeg kender flere i min omgangskreds der har benyttet Momondo og sparet minimum 150 kr i for hold til hvis de have bestilt billetten direkte fra flyselskabets side. Se Momondos hjemmeside her.

Men det hænder at Skyskanner er billigere end Momondo, så det kan også betale sig at tage et kig her – når du er på jagt efter billige flybilletter. Se Skyskanners hjemmeside her.

Nytårsaften i Alanya 2017

Jeg har selv holdt nytårsaften 2 år i træk i Alanya og begge år har været super hyggelige og i godt selskab.

Nytårsaften er dog lidt sjov størrelse her. For i Tyrkiet tror man nemlig ikke på at julemanden kommer juleaften, tværtimod tror man at han kommer nytårsaften. Da vi er vokset op med at julepynt hører sig til julen, er det altså meget mærkeligt at se det brugt til nytårsaften, hvor det ikke er unormalt at byens aften gadesælgere sælger f.eks. nissehuer. Det er lidt af et særsyn, hvis man ikke er vant til det.

Fyrværkeri er heller ikke brugt i samme grad, som vi er vant til fra Danmark – tværtimod. Typisk bliver der fyret fyrværkeri af 7-10 min ved havnen. Det er langt fra alle steder der bliver fyret fyrværkeri af i Tyrkiet. Flere steder bliver det kun gjort pga turisterne og nogle steder er det forbudt. Og så er der selvfølgelig de større byer i landet, hvor fyrværkeriet varer noget længere tid. Både byer som Antalya og Istanbul skulle gøre noget mere ud af nytårsaften.

For dem der gerne vil fejre nytåraften i Alanya 2017, er det meget normalt at det fejres rundt på Alanyas mange restauranter – der i aftenens anledning har lavet en special menu (også kaldet fix menu) enten med eller uden drikkevarer. Man kan selvfølgelig også fejre den hjemme, hvis man har en bolig i Alanya. Det anbefales at bestille bord, hvis man ønsker at fejre nytår på en restaurant. Og vil man ud at gøre Alanyas byliv usikkert, er der også rig mulighed for det. Her kan det igen være en fordel at bestille et bord (hvis det er muligt), for nytårsaften er som oftest en aften hvor der er proppet på de åbne barer og diskoteker.

Hvor skal du fejre nytår?
Skriv et svar