nem tyrkisk linsesuppe, opskrifter med linser, opskrifter med røde linser, linse suppe, mercimek corba, mercimek corbasi, tyrkisk mad, tyrkiske retter, tyrkiske opskrifter, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blog, hverdagen i tyrkiet, mit tyrkiske køkken, dansk i tyrkiet, dansk i tyrkiet
Alle indlæg Hverdag Opskrifter Tyrkiske opskrifter Vegetar opskrifter

Nem tyrkisk linsesuppe (Mercimek Corbasi)

Jeg har i mange år været glad for det tyrkiske køkken og en af de opskrifter jeg især er vild med er opskriften på tyrkisk linsesuppe – på tyrkisk kaldet Mercimek Çorbası.

Tyrkisk linsesuppe er både både billigt og nemt at lave og så smager det fantastisk!

Hvis nogle af jer har prøvet at kaste jer ud i en opskrift på linsesuppe, har I måske prøvet en noget anderledes opskrift eller fremgangsmåde. Men som med det danske køkken, hvor enhver husmor har sin måde at tilberede maden på, gør det samme sig gældende for det tyrkiske køkken med tyrkiske husmødre.

Jeg har selv forskellige opskrifter på denne suppe, som jeg nok skal prøve at ligge på løbende. Oftest når jeg laver denne suppe, laver jeg dobbelt portion, så der er suppe til 2-3 dage.

Ingredienser

2 dl. røde linser

Ca. 1 L kogt vand

Olie

½ dåse tomatpuré

Salt

Peber

Diverse krydderier

Fremgangsmåde

Start først med at skylle linserne grundigt i en si, inden du fylder dem i gryde sammen med vand. Lad linser og vand koge ca. 30-40 min indtil at linserne er kogt godt ud. Hold gerne øje med linserne undervejs, i tilfælde af der skal tilsættes mere væske (det afhænger selvfølgelig også af hvor “tyk” du ønsker at suppen skal være). Personligt kan jeg godt lide at suppen har lidt fylde.

Når linserne er kogt møre, så find en pande frem. På panden blandes olie med tomatpure, lidt salt og peber godt sammen, pas på det ikke brænder på. Med en suppeøse tages 1-2 skeer suppe op på panden og blandes sammen med tomatpureen og derefter tilsættes blandingen fra panden ned i gryden til resten af de kogte linser og der røres godt rundt.

Herefter er det tid til at tilsmage suppen. Det er lidt forskelligt hvilket krydderi jeg tilføjer, men typisk bruger salt, oregano, mynte og kirmizi pul biber (chiliflager).

Server suppen sammen med citronbåde, salat og/eller noget lækkert brød, det kunne f.eks. være lavas brød.

Synes du at suppen mangler lidt fylde, kan du evt. starte med at koge linserne sammen med lidt gulerødder og kartofler i små tern. Jeg ved også at mange tilføjer en boullionterning til suppen for at få lidt mere smag frem.

Har du en anden variation af tyrkisk linsesuppe, så del den gerne eller vedhæft link med opskriften.

Skriv et svar