Koldskål med ayran

Koldskål med ayran

Selvom man bor i et land med et af verdens bedste køkkener, kan man sagtens savne dansk mad. Det gør jeg hvert fald, jeg nyder derfor også når der med jævne mellemrum  hygges med dansk mad med tøserne.

En af de “retter” jeg især har savnet henover sommeren er en god omgang koldskål. For mig er koldskål bare noget der hører sommeren til og når varmen når så høje temperaturer at man ikke kan overskue at spise noget, er der da ikke noget mere forfriskende en lækker omgang koldskål med noget friskt frugt.

Jeg har noget tid ledt efter en god opskrift på hjemmelavet koldskål, desværre indeholdt mange af opskrifterne ingredienser som mange ikke kunne få i Tyrkiet eller også var smagen bare ikke rigtig. Men for nyligt fik jeg en nem og simpel opskrift på koldskål med ayran – som i den grad er faldet i god jord.

Ingredienser

1 liter ayran

ca. 1/2 liter yoghurt (jeg foretrækker süzme yoghurt)

6 æggeblommer

6 spsk sukker

Vaniljesukker

Fremgangsmåde

Start med at piske æggeblommer godt sammen med sukker, til det bliver lyst og luftigt. Herefter blandes det meste af den 1/2 liter yoghurt i og blandes godt med æggeblandingen. Tilsæt ayran og rør godt rundt. Er koldskålen ikke “tyk” nok, kan mere yoghurt tilsættes. Smag herefter til med vaniljesukker. Koldskålen bliver ekstra lækker hvis den lige får lidt presset citron eller appelsin.

Hvis nogle af jer læsere, skulle have en anden variation af koldskål der kan laves her i Tyrkiet, er I meget velkommen til at ligge en kommentar.

Opskrift  fra Ole Iversen




En tanke om “Koldskål med ayran

  1. Du kan nøjes med at bruge yoghurt og vand i stedet for ayran (er jo salt i) og hvis den skal være ekstra lækker så kom noget vanilleis i den lige inden serveringen.
    Det har været et stort hit hos mig i mange år 🙂

Skriv et svar