Kisir opskrift – som min svigerinde laver den

Jeg elsker at udforske det tyrkiske køkken og lære nye retter at kende, samt at eksperimentere med dem selv. Det er længe siden en opskrift er blevet delt på bloggen, så i dagens indlæg får I en Kisir opskrift.

Kisir er en bulgursalat lavet på fine bulgur, som jeg har kendt til næsten lige siden jeg begyndte at rejse til Tyrkiet i 2007. Men der er en grund til jeg ikke tidligere har delt en opskrift på bloggen, jeg har nemlig ikke tidligere brudt mig særlig meget om salaten. Dette var dog lige indtil at min kære svigerinde serverede hendes udgave af Kisir for mig, der var jeg solgt med det samme.

Det lækre ved Kisir er at den kan serveres som en ret for sig selv og ellers fungerer den fint sammen med det meste. Når vi laver den, serveres den typisk som en ret og sammen med drikker vi ayran (yoghurtdrik). Salaten er nem at lave, kræver få ingredienser og er faktisk også en oplagt mulighed at tage med på madpakken. Særligt det med nemme og hurtige retter er jeg en stor fan af her i sommerperioden, hvor det næsten hagler ned af panden, bare ved tanken om at bevæge sig ud i køkkenet.

Kisir opskrift

Ingredienser til 4-6 personer

3 vandglas fin bulgur (a 150 ml)

3 vandglas kogt vand ( a 150 ml)

Neutral olie

2 løg

2-3 spsk tomatpure

1/2 bundt persille

5-6 forårsløg

1/2 iceberg

1 citron

1 tsk chili flager

1 tsk spidskommen

Salt

Granatæblesirup

 

Fremgangsmåde

Start med at blande bulgur og vand godt sammen og lad det køle af/trække imens resten af ingredienserne gøres klar.

Hak løg fint og steg dem på en pande med godt med olie. Når løgene er bløde, tilsættes tomatpure og derefter skal blandingen have lov at stå 3-5 min ved lav varme, imens der røres rundt med jævne mellemrum.

Imens skylles iceberg, persille og forårsløg og skæres fint. OBS! Det hvide stykke fra forårsløget skal ikke bruges.

Spidskommen og chiliflager tilsættes løgblandingen. Tilsæt løgblandingen til den blødgjorte bulgur og bland det rigtig godt sammen. Hvis det ikke er for varmt, så bland det gerne sammen med fingrene. Bulguren skal tage både smag og farve fra løgblandingen, smag til med salt.

Tilsæt herefter det fintskårne iceberg, forårsløg og persille, sammen med saften af 1 citron, smag evt. til med lidt salt igen efter behov.

Server den færdiglavede Kisir salat sammen med chiliflager og granatæblesirup som tilbehør, så kan gæsterne selv smage deres kisir til lige som de ønsker den.

Ønsker du flere grøntsager, kan du også tilsætte tomat og agurk i tern.